Premiera Mondiala pentru Romania in tenisul de masa datorita lui Darius Movileanu

383
Premiera Mondiala pentru Romania in tenisul de masa datorita lui Darius Movileanu

Premiera Mondiala cu Darius Movileanu in concurs la World Cadet Challenge in Polonia. In perioada 23 – 31.10.2019 jocurile au fost programate la Władysławowo. Darius a devenit primul european, care a cucerit medalia de aur in proba de simplu! Romania a fost reprezentata si de Elena Zaharia, care a jucat pentru selectionata Europei. Iulian Chiriță a jucat pentru selectionata a ITTF Hopes. La competitie s-au aflat antrenorii Liliana Sebe si Emilian Bulbuc.

Premiera Mondiala pentru Romania multumita lui Darius Movileanu care devine primul campion mondial european la concursul de cadeti organizat in Polonia, la Władysławowo. In acest an la seniori Ovidiu Ionescu a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial. In plus senioarele Romaniei si-au aparat titlul la Campionatul European pe echipe!

Reprezentantii Romaniei la World Cadet Challenge au castigat 5 medalii! Doua medalii de aur și trei de argint!

Elena Zaharia a obtinut medalia de aur la dublu mixt, impreuna cu Yong Quek din Singapore. Darius Movileanu a castigat medalia de aur la simplu. Elena Zaharia a fost medaliata cu argint la simplu si la dublu feminin, impreuna cu Vlada Voronina din Rusia.

Iulian Chiriță a fost medaliat cu argint la dublu masculin, in tandem cu Yong Quek din Singapore. La simplu
Iulian Chiriță a fost pe locul 4.

Premiera Mondiala pentru Romania in tenisul de masa datorita lui Darius MovileanuDarius Movileanu a castigat finala in fata lui Seongil Jang din Coreea de Sud. A fost 4-3! In semifinala Darius a trecut de  Sora Matsushima din Japonia. A fost 4-3! In sferturile de finala, Darius Movileanu s-a impus in fata lui Angel Naranjo din Puerto Rico. A fost 4-0! In optimi Darius Movileanu a trecut de Fin Luu din Australia. A fost 4-1!

Tot in finala a jucat si a castigat Elena Zaharia cu Yong Quek din Singapore. Victoria a fost obtinuta in fata tandemului Mateusz Zalewski (Polonia)/Hana Arapovic (Croatia). A fost 2-1!

Sursa Federatia Romana de Tenis de Masa

Pe AIMX puteti citi cine a dominat intrecerile la feminin la Bucharest Urban Athletics Auchan. Articolul este AICI!

Autor: Ovidiu Pețenghea