Eliud Kichoge a inceput MAREA PROVOCARE. Live-Text cu ce se intampla la Viena.

224

Kenyanul Eliud Kipchoge alearga la aceasta ora pentru a intra in istorie. Maratonistul incearca sa devina primul om de pe pamant care parcurge distanta maratonului, adica 42 de kilometri si 195 de metri, sub 2 ore. Marea provocare se desfasoara in parcul Prater din Viena.

Eliud a alergat primii 10 kilometri in 28 de minute si 20 de secunde, adica un timp de 2 minute si 48 de secunde pe kiloemtru.

Eliud Kipchoge Marea ProvocareDaca tine acest ritm ar termina maratonul cu 10 secunde inainte de bariera de doua ore. Eliud alearga „inconjurat” de 7 iepuri. Startul s-a dat la ora 8.15, ora Austriei, 9.15, ora Romaniei. Sute de spectatori se afla de-alungul traseului si il incurajeaza pe kenyan.  Ramaneti pe aimx.ro pentru ca vom actualiza LIVE -TEXT cum decurge tentativa lui Eliud de a intra in istorie.

 KILOMETRUL 15:

Eliud a trecut in 42.34 de kilometrul 15. A avut acelasi timp ca in precedenta tentativa de a cobori sub doua ore, de la Monza, Italia 2017. Atmosfera este incredibila pe traseu. Oamenii il incurajeaza non stop.( Credit Photo: facebook Ineos 1:59).

SEMIMARATON:

Dupa parcurgerea primilor 21 de kilometri Eliud Kipchoge se afla cu 12 secunde sub bariera celor 2 ore. A parcurs semimaratonul in 59.54.

Chris Froome, castigator de 4 ori al Turului Frantei, este la Viena pentru a-l sustine pe Eliud.

ATMOSFERA INCENDIARA:

Mii de oameni creeaza o atmosfera ca pe stadion. Fata de Monza, unde avea parte de suportul publicului doar in dreptul tribunei, pare a fi un avantaj important pentru a reusi un rezultat istoric.

KILOMETRUL 25:

La kilometrul 25 Eliud a trecut in 1.10.59. Este un timp cu 4 secunde mai rapid fata de Breaking2 in Monza. Este in continuare cu 9 secunde sub 2 ore. Jurnalistii de la fata locului spun ca Eliud zambeste atunci cand se afla in suferinta.  Niciun zambet pana acum la Viena.:)

KILOMETRUL 30:

Maratonistul din Kenya alearga in continuare incredibil. A ajuns la kilometrul 30 in 1.25.11. Este in continuare cu 9 secunde sub bariera istorica de 2 ore. Pentru prima data, sotia si cei trei copii ai sai il urmaresc LIVE, de la fata locului, intr-o cursa.

NE APROPIEM DE UN FINAL ISTORIC DE CURSA. E LIVE, AICI!!!

KILOMETRUL 35:

 1:39:23, cu 14 secunde mai rapid ca in Monza. Timp estimat la finish: 1.59.51. Atmosfera este electizanta in parcul Prater din capitala Austriei. Eliud alearga senzational cu 2 minute si 50 de secunde pe kilometru.

Ne apropiem de un moment istoric. Sunt oameni in zona de finish catarati in copaci sau pe toaletele mobile pentru a reusi sa vada finalul acestei provocari.

KILOMETRUL 40:

1.53.35. Sub 9 secunde !!! Cu 28 de secunde mai rapid ca la MONZA. 7 kilometri consecutivi parcursi cu 2.50.

ULTIMUL KILOMETRU:

A crescut tempo-ul. Sprinteaza spre finish!!!

ELIUD KIPCHOGE A INTRAT IN ISTORIE!!! O ZI PE CARE ATLETISMUL NU A MAI TRAIT-O NICIODATA!!! 1.59.40 – TIMPUL OFICIAL!!!!

Eliud a sarbatorit rezultatul pentru prima data in bratele sotiei sale ( aflata pentru prima oara la o cursa a lui Eliud). Un zambet urias se vede pe fata kenyanului.„Ma simt bine. Imi doresc sa inspir multi oameni, sa le spun ca nicio fiinta umana nu este limitata. M-am trezit la 4.50 si au fost cele mai grele ore ale mele pana la start. Pentru Kenya acest rezultat inseamna foarte mult.”