Adela Baltoi castiga 10k la Maraton! Succes obtinut dupa despartirea de Gorj

306
Adela Baltoi castiga 10k la Maraton! Succes obtinut dupa despartirea de Gorj

Adela Baltoi castiga 10k la Maraton in Bucuresti! Sportiva de 27 de ani nu mai concureaza pentru clubul Pandurii dar contiua sa castige. In capitala s-a impus in fata Mariei Cristea. Pe locul 3 a incheiat Oana Diana Miruna Ivancescu. Rezultate gasiti AICI!

Adela Baltoi castiga 10k la Maraton in 0:37:19. A fost a 10-a in clasamentul general alaturi de baieti.

”As vrea sa ii multumesc domnului Gabriel Dan Chiriac de la Clubul White Wolf. Clubul din Baia de Fier. Desi am plecat din Gorj mai colaboram. Ma ajuta cu inscrieri la diferite competitii.”-Adela Baltoi

Laurentiu Ciobanu a fost primul antrenor al Adelei la LPS Targu Jiu. In anul doi de facultate a inceput colaborarea cu doamna Viorica Dima. Primul titlu national a fost la Maraton cand concura la tineret, in ultimul an.

Adela Baltoi a devenit campioana balcanica in 2017 la 3000 de metri obstacole si la 3000 de metri plat in Serbia. In 2014 a fost pe 3 la Balcaniada de semimaraton tot in Serbia, dupa ce a castigat titlul national de tineret la Maraton si a fost vicecampioana la senioare. Succesul din 2018 la Maraton a confirmat progresul Adelei cu un record personal.

Castigatoare la 10k Maratonul din Bucuresti, Adela Baltoi a vorbit pentru AIMX si dupa victoria de la Liberty Maraton din iunie.

„Nu m-am pregatit special pentru cursa. Initial am vrut sa fug 21 kilometri si m-am razgandit in ultimele 20 de minute. Am alergat la maraton. Nu am alergat tare, am plecat lejer deoarece nu era nimeni care sa ma puna in dificultate. Am incurajat si sfatuit fetele de la celelalte probe. Eu am timp destul pentru alergat si am zis sa le mai dau un sfat. Am terminat cursa in 3 ore si 4 minute.  Concurenta de pe locul 2 era foarte departe iar eu castigam oricum. Nu avea rost sa trag mai tare. Am tratat concursul ca pe un antrenament!”Adela Baltoi

Nicolae Alexandru Soare a castigat proba de 10km la actuala editie a Maratonului din Bucuresti. Soare s-a impus in 0:30:31.

Soare a alergat pentru sustinerea Andreei Pîșcu, sportiva care doreste sa participe la Campionatul Mondial de Alergare Montana din Argentina.  Daca vreti sa o sustineti pe Andreea intrati AICI!

Pe AIMX puteti citi si despre cum a reusit Eliud Kichoge sa parcurga in premiera mondiala distanta maratonului, adica 42 de kilometri si 195 de metri, sub 2 ore. Articolul este AICI!

Autor: Ovidiu Pețenghea