EXCLUSIVITATE: Nominalizare istorica pentru Avram Iancu la titlul de „Man of the Year 2017” in inotul mondial in ape libere

1107

      A reusit o premiera mondiala: primul om din lume care a inotat Dunarea de la izvoare la varsare. Doar in slip. A tinut langa el tricolorul timp de 89 de zile si 2860 de kilometri. A inotat cu gandul la tara sa. „Traiasca, Romania!” erau cuvintele din care isi tragea energia. A scos pe malurile Dunarii mii de romani mandri de puterea unui conational de-al lor. Acum are nevoie de ei, de romani: Avram Iancu a fost nominalizat la titlul de „MAN OF THE YEAR 2017” de Asociatia Mondiala de Inot in Ape Libere ( World Open Water Swimming Asociation). Titlul va fi castigat de sportivul care va obtine cel mai mare numar de voturi pana la 1 ianuarie 2018.

  Avram Iancu, intre primii 13 din lume

Avram Iancu se afla printre cei 13 inotatori in ape libere nominalizati la titlul de „Man of the Year 2017”. Sase sunt din Europa. El este singurul roman. Niciodata in istorie Romania nu a mai avut vreun reprezentant nominalizat de World Open Water Swimming Asociation la acest titlu.

„Nu doar ca si-a depasit limitele mai mult decat si-a imaginat vreodata pe parcursul celor 89 de zile de inot. A avut de infruntat insa conditii dure si „reci”. Pentru ca a promovat timp de 3 luni acest sport, pentru abordarea minimalistica a inotului (doar in slip), fara a avea o echipa numeroasa de suport, pentru felul in care s-a dedicat si a servit ca ambasador al inotului prin toate cele 10 tari si 4 capitale prin care a trecut, Avram Iancu merita cu prisosinta nominalizarea la titlul de World Open Water Swimming Man of the Year 2017.” – WOWSA

Avram Iancu „se bate” pentru acest titlu cu sportivi uriasi in inotul in ape libere. Printre ei mexicanul de 58 de ani, Antonio Arguelles. Acesta este castigator al distinctiei in 2015. Arguelles a inotat cele mai periculoase 7 stramtori din lume in cadrul proiectului Oceans Seven. Media de varsta al celor care reusesc sa duca la bun sfarsit aceasta provocare extrem de dificila este de 38 de ani.

Printre ceilalti nominalizati se numara antrenorul lotului national al Frantei de inot in ape libere. Si americanul Batchhelder, cunoscut pentru realizarile sale extraordinare reusite in stilul fluture e in TOP 13. Un alt nume care atrage atentia este cel al vecinului de la sud: Petar Stoychev.

  Bulgarul este de 4 ori participant la Jocurile Olimpice. A detinut pentru un timp si recordul de traversare al Canalului Manecii reusind o performanta incredibila: 6 ore si 57 de minute si 50 de secunde. In varsta de 41 de ani , Stoychev este castigator de numeroase maratoane acvatice. Este unul din cei mai importanti inotatori in ape libere din ultimul deceniu. In 2017 a „imbratisat” inotul in ape inghetate si a dominat Campionatele Mondiale.

Votati, Avram Iancu ! Pentru ca merita !

Tot drumul am tras cu gandul la caldura romanilor si exact de asta am avut parte, o caldura foarte mare”spunea in exclusivitate pentru aimx.ro, Avram Iancu la intrarea in tara. Acum are nevoie de o „caldura” transformata in voturi. Asta pentru ca Romania sa aiba un nou numar 1 mondial. In 2015 mexicanul Arguelles a castigat cu 15 mii de voturi. Procesul de votare dureaza pana pe 1 ianuarie 2018, ora 12, ora Californiei.

 

aimx.ro va prezinta cei 5 pasi care trebuie urmati pentru a-l vota pe Avram Iancu pe site-ul http://bit.ly/2z6tvdb.

 

Credit Photo: Facebook Canah Life, Avram Iancu