Gabriel Bularda e vicecampion balcanic! Romania are 7 medalii in total

325

Gabriel Bularda a devenit vicecampion balcanic de seniori la alergare montana. Este primul sau concurs la nivel de seniori sub drapelul Romaniei. Concursul s-a desfasurat sambata la Campulung Moldovenesc pe un traseu de 12 kilometri. 7 natiuni au avut reprezentanti: Romania, Turcia, Bulgaria, Serbia, Israel, Slovenia şi Ucraina. Loturile Romaniei de seniori si juniori au castigat in total 7 medalii. Turcii au dominat concursul.

Gabriel Bularda este de doua ori vicecampion balcanic: la individual si cu echipa

Gabriel Bularda campion balcanicCel mai bun rezultat al Romaniei la nivel de seniori a fost obtinut de Gabriel Bularda. A devenit vicecampion balcanic la individual dupa ce a alergat traseul de 12 kilometri in 1.10.31. 20 de secunde l-au despartit de medalia de aur obtinuta de turcul Gultekin. In urma cu doua saptamani Bularda alergase acelasi traseu in 1.09.01, la preselectie. Rezultatul i-ar fi adus detasat titlul. „Am avut ceva emotii. Am reprezentat pentru prima data Romania la nivel de seniori intr-un concurs international. Nu prea am putut dormi toata noaptea. M-am foit mult. Este cu totul altceva fata de juniori. Aici trebuie sa-ti dovedesti valoarea. Pe viitor trebuie sa am mai mare incredere in mine. Trebuie sa ma impun”, a spus pentru aimx.ro sportivul legitimat la CSU Stiinta Bucuresti. 

Traseul a plecat din centrul orasului Campulung Moldovenesc, de la o altiitudine de aproximativ 600 de metri si a urcat pana pe varful Rarau, la cota 1500. Mare parte prin padure. „Un traseu cu mult noroi, umed.Ne-a prins si ploaia. Am condus pana cu un kilometru inainte de finish. Acolo am fost ajuns de sportivul din Turcia. Eram cot la cot, aceeasi forta, acelasi pas, dar pana la urma m-a invins. La Europene am sa-mi iau revansa. Lupta cu turcii nu s-a terminat. Au castigat o batalie, dar nu si razboiul. Daca Federatia ne va asigura un cantonament inainte de concurs merg in Elvetia sa-mi iau revansa” a mai spus Gabriel Bularda.

Romania a cucerit argintul pe echipe la seniori in componenta: Bularda, Miklos, Husariu, Nicolaev

Al doilea cel mai bine clasat roman la seniori a fost Rares Miklos. Sportivul a fost pe locul 4, la 30 de secunde de podium: 1.11.51. Ionut Husariu a terminat pe locul 7 si a punctat si el pentru Romania: 1.13.40. Dumitru Nicolaev a venit pe 8 in 1.13.57.

La senioare, Romania a obtinut bronzul cu doua alergatoare in TOP 10: Mihaela Botezan (foto 1), locul 7 -1.32.42 si Alina Butnariu, locul 9 -1.35.18. Mihaela Bodnariu a venit pe 14, 1.54.21, iar Florica Nemestean pe 16- 2.03.52

Junioarele si juniorii au castigat argintul pe echipe

Pe un traseu de 6 kilometri junioarele noastre au ocupat doua din cele 3 locuri de pe podium. Bianca Apetroaie a cucerit argintul si la individual – 38,24, iar Loredana Viziteu a cucerit bronzul in 38.56.A treia cea mai bine clasata romanca a fost Ionela Viziteu, locul 9- 41.15.

Cel mai bine clasat junior a fost Daniel Rus (foto 2), locul 5- 33.38. Pentru medalia de argint au mai punctat: Gabriel Serban, locul 6-34.03 si Gabriel Chiran 12, 36.17. Teodor Marica a fost pe 13 in 36.57.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Federatia Romana de Atletism