Romanii conduc, THE TRACK, ultramaratonul de 520 km din desertul Australiei

392

The Track, ultramaratonul de 520 de kilometri a ajuns la etapa a treia. In total sunt 9 etape. Ultima este cireasa de pe tort: are 130 de kilometri. 36 de concurenti au luat startul intr-un concurs in care trebuie sa te „gospodaresti” singur. Iulian Rotariu si Adrei Gligor isi imping limitele si in aceasta competitie. Sunt „specialistii” Romaniei in acest gen de ultra.

Rotariu si Gligor au parcurs in primele 3 etape ale ultramaratonului The Track 109 kilometri

Iulian Rotariu este liderul ultramaratonului The Track. S-a instalat pe primul loc inca dupa prima etapa. A parcurs cei 31 de kilometri in 3 ore 13 minute si 37 de secunde. Andrei Gligor a fost al cincilea in 4 ore, 11 minute si 1 secunda. In cea de-a doua zi pompierul din Botosani a castigat detasat etapa de 41 de kilometri: 5.22.16. O zi foarte buna a prins si Andrei care a venit pe 2, la aproape o ora distanta.

Etapa de vineri a avut 38 de kilometri. A fost castigata din nou de Iulian Rotariu. Timpul sau: 3.32.16. A fost bataie mare pentru primul loc. Guy Goossens a venit la 19 secunde in spatele romanului. Si Andrei Gligor a urcat din nou pe podium. De data aceasta pe pozitia a treia (3.47.34). „Am schimbat strategia de cursa si nu voi mai trage tare pentru primele pozitii. Voi conserva energia pentru a putea sa rezist toate etapele ramase„, a anuntat Andrei Gligor imediat dupa ce a incheiat runda de azi. Urmeaza 4 zile cu 49,59,58 si 64 de kilometri.

Din 2016 si pana acum Iulian Rotariu a participat la 5 ultramaratoane: in China, Chile, Sahara, Patagonia si Antarctica. De 3 ori s-a clasat pe locul 4, o data pe 6, iar ultimul concurs, din Antarctica, l-a incheiat pe locul 2. Andrei Gligor incheie cu aceasta cursa proiectul sau de suflet inceput in 2017, CaliVita 7 Deserts, proiect ce i-a purtat pasii pe toate cele 7 continente. Un interviu EXCLUSIV inainte de a pleca spre Australia puteti citi aici. 

Autor: Vlad Lucian Arhire