Japonezii au anulat un maraton care ar fi trebuit sa aiba loc in februarie 2021

40

Organizatorii Kumamato Castle Marathon au hotarat sa anuleze editia din 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. Este pentru prima data in istoria competitiei (2002-2020), cand evenimentul a fost anulat. Anuntul a fost facut cu 8 luni inainte de start.

Kumamato Castle Marathon a strans la start peste 10000 de alergatori la editia din acest an

Organizatorii Kumamato Castle Marathon spun ca este dificil sa prevenii raspandirea coronavirusului intr-un concurs cu atata lume la start. Oficialii cursei au decis si anularea probei dedicate elitelor, de doar 30 de kilometri. Anul acesta au fost 69 de finisheri, iar aceasta proba are o istorie de 65 de ani. Jurrnalistii de la japanrunningnews scriu ca este primul eveniment major din Japonia, cu peste 10 mii de alergatori, care se anuleaza in 2021.

Pe mai multe pagini de facebook oamenii spun ca este un semn rau in pivinta a ceea ce se poate intampla cu Jocurile Olimpice, deja amanate pentru iulie 2021.

Kumamato este un oras situat in sud vestul Japoniei, pe insula Kyushu, si are o populatie de peste 700 de mii de locuitori. Castelul Kumamato este unul dintre simbolurile orasului. Turistii mai sunt atrasi si de apropierea de muntele Aso, unul dintre cei mari vulcani activi din lume.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre una dintre speranetel alergarii montane de la noi, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire