Juncanariu face performanta in canotaj. Obiectiv bifat: aur la Europene

631
Juncanariu face performanta in canotaj. Obiectiv bifat: aur la Europene

Juncanariu face performanta, iar delegatia Romaniei strange 7 medalii la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori. Cristina Druga, Laura Pal, Alexandra Ungureanu si Geanina-Dumitrita Juncanariu au castigat medalia de aur la Gravelines, in Franta.  Delegatia tricolora a mai castigat 5 medalii de argint si una de bronz la Campionatele Europene de Canotaj pentru juniori.

Juncanariu face performanta in echipajul feminin de patru rame fara carmaci.

Druga, Pal, Ungureanu si Juncanariu au cucerit singura medalia de aur pentru Romania in Franta cu timpul de 7min23sec99/100, devansand Italia (7min25ses54/100) si Danemarca (7min29sec49/100). Rezultate aici!

„Am inceput cariera sportiva la varsta de 14 ani. Am debutat la clubul sportiv CSA Steaua Bucuresti.  Antrenorii mei au fost Codrici Bogdan si Veronica Cochelea. Primul rezultat a aparut in scurt timp pe plan national la concursul din anul 2015 de la Iasi. Am obtinut medalia de argint in proba de 4x. Iar dupa o lunga selectie, in ambarcatiuni de simplu, mi-am ocupat locul in lotul national. M-am pregatit pentru prima mea competitie internationala care a avut loc in anul 2016. Am cucerit doua medalii, una de argint, iar una de aur in 4x alaturi de Onciu Catalina, Ungureanu Alexandra si Baletchi Alina-Maria la Balcaniada care a avut loc in Grecia.”

Juncanariu face performanta pentru Romania la canotaj pe plan international

Anul trecut Geanina-Dumitrita Juncanariu a concurat in echipajul in care a aparut o singura modificare, Alexandra Ungureanu cu Acsinte Irina.

„Prima competitie in noua formula a fost Campionatul European 2017, in Germania. La Krefeld am reusit sa ne clasam pe locul al 3-lea. Apoi la mai putin de 3 luni distanta, la Campionatul Mondial am reusit performanta de a fi pe locul 2 in lume, in proba de 4- . Am incheiat anul cu intrecerea de la Campionatul Balcanic din Turcia. Am obtinut doua medalii de aur in 4- si 8+1 .”

In acest an vechea echipa s-a impartit si Geanina-Dumitrita Juncanariu a ajuns sa concureze alaturi de Cristina Druga, Pal Laura si Ungureanu Alexandra in ambarcatiunea de 4-. Fetele au cucerit medalia de aur, in Franta. Campioanele se pregatesc pentru intrecerile de la Mondiale si Jocurile Olimpice pentru tineret de la Buenos Aires. Proba in care vor reprezenta România este 2- .

Geanina-Dumitrita Juncanariu este antrenata in prezent de Georgeta Grijuc , Marian Grijuc Marian, Iulia  Bulie si Cornelia Dinu.

AUTOR: Ovidiu Pețenghea