joi, februarie 22, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXAlina Maria Baletchi e pe drumul medaliilor. Performanta in canotaj

Alina Maria Baletchi e pe drumul medaliilor. Performanta in canotaj

Alina Maria Baletchi a debutat ca sportiva in anul 2013.  Antrenorii Iulia si George Bulie au calauzit-o la clubul sportiv Botosani. Prima competitie a ei a fost la numai doua luni de la debut. Baletchi a castigat la Campionatul National.

„Dupa selectia in simplu si dupa o accidentare, am fost rezerva a lotului national timp de doua luni. Am intrat apoi in lotul National. Am inceput pregatirea pentru prima competitie internationala unde am participat alaturi de Juncanariu Geanina Dumitrita, Onciu Catalina si Ungureanu Alexandra in proba de 4x. ocupand locul 1.”

Alina Maria Baletchi a devenit o prezenta constanta in lotul national.

„Am terminat pe 2 la Campionatul Balcanic.  Am fost selectionata pentru Campionatul European. Soarta a facut ca echipajul din anul din urma, sa fie acelasi cu o singura modificare, dupa schimbul dintre  Ungureanu Alexandra si Acsinte Irina.

Alina Maria Baletchi a participat la Campionatul European unde a obtinut medalia de bronz în proba de 4- la Krefeld, in Germania.

„In mentalitatea noastra sansele pentru a obtine un podium la Campionatul Mondial erau destul de mici.  Doar ca in cele 3 luni de pregatire ne-am ridicat la un nivel mai inalt si dupa experienta avuta la Europene am reusit performanta de a ne clasa pe locul 2. Am avut un avantaj de 3 secunde fata de USA. Sportivele americane  au obtinut cu un an in urma locul 2 la aceeasi competitie.”

Alina Maria Baletchi a castigat la  Campionatul Balcanic din Turcia in proba de 4- si a bifat locul 2 in proba de 2- la final de 2017.

In acest an Alina a trecut printr-o lunga si grea selectie dupa care a facut echipa alaturi de Maftei Tabita in barca de 2- .

„Am obtinut locul 2 la Campionatul European din Franta. Maftei Tabita fiind campioana europeana, respectiv mondiala in proba de 4x in anul 2017. Momentan incepem pregatirea la Centrul din Navodari alaturi de Grijuc Georgeta, Grijuc Marian, Dinu Cornelia si Bulie Iulia pentru Campionatul Mondial. Vom avea si Jocurile Olimpice de la Buenos Aires care vor avea loc la sfarsitul anului. Romania va participa cu echipajul de 2-.”

Credit foto: Federatia Romana De Canotaj

Autor:Ovidiu Pețenghea

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE