50km mars: Narcis Mihaila urca pe 10 la Mondiale dupa o cursa in conditii extreme

243
  Narcis Mihaila a reusit un rezultat excelent la Campionatul Mondial de Atletism de la Doha. S-a clasat in primii 10 marsaluitori din lume. Concursul a fost unul infernal din cauza caldurii si a umezelii chiar daca startul s-a dat cu o ora inainte de miezul noptii. 18 sportivi au abandonat pe parcursul cursei. Printre ei si superstarul Yonann Diniz. Francezul este detinatorul recordului mondial si medaliatul cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio. 

  Narcis Mihaila a vorbit pentru aimx.ro despre performanta reusita: „Sunt foarte fericit. E o mare realizare pentru mine”

   Marsaluitorul de la Universitatea/CSM Resita a fost cu mai bine de 15 minute sub cel mai bun timp al sau. A terminat cei 50 de kilometri in 4.13.56 ( P.B.:3.58.17, Campionatul European – mai 2019), dar cursa s-a desfasurat in conditii meteo dificile. „Inainte de fiecare concurs avem un plan stabilit de alimentare/hidratare, cu ce geluri, electroliti, izotonic sau apa rece trebuie sa folosesc. Eu si antrenorul meu, Octavian Măzăran, aveam in plan sa mergem 3 ore 55 de minute, dar am schimbat totul când am ajuns . Dacă era sa merg pe timpul acela nu rezistam nici 20 de km”, a declarat Narcis pentru aimx.ro.

„Era de speriat cand am ajuns aici si am vazut ce am gasit ca si conditii meteo. Ma asteptam sa fie cald si umiditate, dar mi-au fost depasite toate asteptarile. Lucrul asta ma face foarte multumit de mine si de rezultat”  – Narcis Mihaila pentru aimx.ro

Sportivul a terminat cursa pe locul 10. La mai putin de 10 minute de campionul mondial, japonzeul, Yusuke Suzuky (4.04.20).

„Acest rezultat in primul rând imi da putere ca pot rezista la o temperatura si o umiditate foarte ridicata. În al doilea rând îmi dă încredere ca pot face mult mai multe. Si da, pot spune că nu ma asteptam sa urc atat de bine in clasamentul cursei. Am rămas uimit. Am aflat pe ce loc am terminat la testul antidoping. Imi venea sa sar in sus de bucurie. Nu ma mai durea nimic in acel moment. Banuiam ca pot fi cel mai bine pe 15. Sunt foarte fericit si este o mare realizare pentru mine” a spus Narcis Mihaila pentru site-ul nostru.
Tot pe aimx.ro puteti citi despre planurile unui atlet de perspectiva, aici!!!
Autor: Vlad Lucian Arhire
Credit Photo: A Hearty Nomade