New Delhi a pierdut organizarea Campionatului Mondial de box. Unde a fost mutat

87

New Delhi a pierdut organizarea Campionatului Mondial de box din 2021. Competiţia a fost mutată de AIBA la Belgrad după ce organizatorii indieni nu au achitat suma prevăzută a fi plătită în această perioadă.

New Delhi a acuzat „îngheţarea” conturilor bancare

Federaţia Internaţională de Box a retras organizarea Campionatului Mondial de box de anul viitor oraşului New Delhi şi a mutat competiţia în Serbia, la Belgrad.

AIBA a reziliat contractul cu indienii în absenţa plăţii prevăzute şi a amendat Federaţia Indiană de Box cu 500.000 de dolari (460.000 de euro).

Indienii susţin că nu au putut face plata către AIBA deoarece conturile bancare ale instanţei au fost „îngheţate”.

„Pedeaspa este şocantă şi surprinzătoare. Decizia de schimbare a oraşului gazdă al Mondialelor din 2021 a fost luată în grabă şi fără o consultare cu noi”, a fost reacţia Federaţiei Indiene de Box.

Forul indian speră încă să găsească „o soluţie amiabilă” cu Federaţia Internaţională de Box.

Belgradul a mai găzduit Campionatul Mondial de box în 1978, când a fost programată ediţia a doua a competiţiei, în timp ce pentru India organizarea CM ar fi fost o premieră.

Cuba conduce clasamentul all-time pe medalii la Mondiale, cu 138 de medalii, dintre care 77 de aur, şi este urmată în ierarhie de Rusia (inclusiv URSS) şi SUA.

România e pe locul 7, cu 29 de medalii, dintre care şapte de aur, cinci de argint şi 17 de bronz. Boxerii noştri n-au mai cucerit însă vreo medalie din 2011, de la bronzul lui Bogdan Juratoni de la Baku. Ultimele titluri mondiale au venit în 1999, la Houston, aduse de George Olteanu şi Marian Simion.

AIBA este suspendată din luna iunie 2019 de către Comitetul Internaţional Olimpic, din cauza problemelor financiare şi de guvernanţă, grave şi recurente. Din acest motiv, forul mondial nu poate organiza turneul de box din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, de care se ocupă un grup de lucru înfiinţat de CIO.

Pe AIMX aflati aici si despre visul devenit realitate pentru Rares Druga.

Credit foto: offtheball.com