sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăALERGAREFederaţia Română de Atletism a anunţat când s-ar putea relua competiţiile

Federaţia Română de Atletism a anunţat când s-ar putea relua competiţiile

Federaţia Română de Atletism ia în calcul reluarea competiţiilor la finalul lunii iulie. FRA n-a renunţat nici la ideea organizării în acest an a Campionatului Balcanic pentru seniori, programat la Cluj-Napoca.

Campionatul Balcanic de atletism, prioritar pentru FRA şi ABAF

Competiţiile din atletism s-ar putea relua la finalul lunii iulie, a anunţat FRA prin intermediul unui comunicat.

„Federaţia Română de Atletism a analizat efectele previzionatei relaxări a condiţiilor de izolare şi a creionat un scenariu de relansare a activităţii competiţionale. În condiţiile în care, pe teritoriul României, se vor relua majoritatea activităţilor comerciale şi piaţa muncii va reveni la normal, Federaţia Română de Atletism intenţionează să relanseze activitatea competiţională. În urma consultării Comisiei Tehnice, a Comisiei de Competiţii şi a Consiliului Director pentru Situaţii de Urgenţă al FRA, s-a cristalizat un termen de reluare a activităţii competiţionale a competiţiilor pentru juniori, tineret şi seniori începând cu finalul lunii iulie”, se arată în comunicat.

FRA speră ca până la sfârşitul lunii septembrie să poată fi organizate campionatele naţionale de pistă, alergare montană, marş şi de şosea, cu stabilirea unui set suplimentar de măsuri de prevenţie.

Federaţia Română de Atletism a estimat că un termen de 8-10 săptămâni este necesar pentru o pregătire corespunzătoare a sportivilor.

România trebuia să organizeze mai multe competiţii internaţionale în 2020, printre care Campionatul Balcanic de alergare montană, Campionatul Balcanic de seniori, Balkan Challenge 24h şi Campionatele Internaţionale de Atletism ale României.

Managementul ABAF (Asociaţia Balcanică a Federaţiilor de Atletism) sprijină în continuare organizarea acestor competiţii şi în special a Campionatului Balcanic de seniori, ce reprezintă în acest moment cea mai importantă competiţie europeană de atletism din acest an. Balcaniada a fost amânată după ce a fost programată iniţial pe 24 şi 25 iunie, la Cluj-Napoca.

„Rămân în planul competiţional al federaţiei şi Campionatul Balcanic de Alergare Montană, Balkan Challenge 24h şi Campionatele Internaţionale de Atletism ale României. Modul şi data de desfăşurare a acestor campionate sunt influenţate direct de noile măsuri care vor fi abordate de Guvernul României privind regulile de prevenţie, libera circulaţie a persoanelor, regulile de tranzit transfrontalier etc”, a mai anunţat FRA.

Noul calendar competiţional va fi finalizat după ieşirea din starea de urgenţă şi aprobat în prima şedinţă a Consiliului Federal al FRA, din a doua parte a lunii mai.

Competiţiile copiilor se află în acest moment în analiza comisiilor din federaţie, care vor ţine cont şi de condiţiile finale de desfăşurare a activităţii şcolare.

Pe AIMX aflati aici si de ce a pierdut New Delhi organizarea Mondialului de box si unde va avea loc competitia.

Credit foto: accentmedia.ro

Autor: Ciprian Constantin


DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE