Nou record national facut de Novac la aruncarea sulitei!

651
Nou record national facut de Novac la aruncarea sulitei!

Nou record national pentru Alexandru Novac, 83.02 metri facut la Conegliano, in Italia. Novac i-a intrecut pe Albert Reynolds (73.38 metri) si pe Massimo Ros (61.91).

Nou record national si al concursului Trofeo Toni Fallai, in Italia pentru Novac.

„Managerul meu a vrut sa concurez in Italia si am decis sa particip fiindca am nevoie de cat mai multe concursuri. Mi-a placut sa concurez pe o vreme frumoasa pe un stadion super si rezultatul a fost foarte bun. Nu am avut concurenta! Nu sunt 100% in forma mai am de asteptat pana la Europene. Mai am un concurs mai important in Belarus, la Minsk.”

Alexandru Novac se va antrena intens ca sa fie pregatit pentru Campionatele Europene. Dupa intrecerea din Belarus se va intoarce in Italia, apoi va concura la Balcaniada de seniori. In program mai sunt pentru aruncatorul la sulita,  Nationalele si Europenele. In total 4 concursuri in care Novac sa progreseze ca sa atinga forma de varf.

Parcursul international al lui Novac este din ce in ce mai bun! Tot in Italia in acest an Alexandru a facut recordul competitiei la Savona, recordul vechi era de 77.01 metri. Atletul din Adjud care traieste in Bacau a avut la Savona doua aruncari una de 80.15 metri si una de 80.17 metri. 

 Mihaela Melinte ramane un factor important in evolutia lui Novac.
„Ii multumesc si doctorului Vasile Osean pentru ca ma face bine de fiecare data cand ma accidentez si el impreuna cu echipa sa au grija de mine.” -Alexandru Novac 
Novac a participat pentru Romania in acest an la Cupa Europei de aruncari lungi. La Leiria, in Portugalia a castigat  la sulita, la sub 23 de ani.
La Leiria, Alexandru Novac a aruncat 80.73m. si a facut cel mai bun rezultat al sau in sezon la U23. pentru victorie in fata maghiarului Rivasz‐Tóth, Norbert (80.26m SB).
Alexandru Novac vizeaza Europenele unde pregateste o surpriza.
Autor: Ovidiu Pețenghea