Organizatorii au confirmat inscrierea celui de-al doilea roman la Arctic Ultra 6633

519

 Levente Polgar va participa la cumplitul ultramaraton arctic din nordul inghetat al Canadei. Este prima persoana cu handicap fizic din istorie care va lua startul la aceasta competitie extrema. „Le-am cerut organizatorilor sa nu fiu tratat special”, a precizat pentru aimx.ro Levente Polgar. Barbatul din Aiud si-a pierdut bratul drept la varsta de 6 ani dupa ce a fost calcat de tren.

Levente Polgar despre Arctic Ultra 6633:” Pustiul alb ma inspaimanta.

Organizatorii Arctic Ultra 6633 au confirmat oficial inscrierea romanului Levente Polgar la editia din 2018. Astfel Romania va avea cel putin doi reprezentanti printre cei 18 sportivi inscrisi, in total, pana acum la cursa de 566 de kilometri. Levi va alerga alaturi de romanca stabilita in Canada, Florentina Iofcea a carei poveste dramatica o puteti citi aici. 

 „Va fi cea mai dura competitie la care am participat in viata mea. Este un pact intre reusita si insucces. Un fel de Yin si Yang (Yin și Yang sunt concepte fundamentale in filozofia și cultura chineza si reprezinta lumina si intunericul). Eu sper sa iei cat mai putin „sifonat” din aceasta provocare foarte dificila”, a punctat in exclusivitate pentru aimx.ro Levente Polgar.

Ultramaratonistul roman a vorbit si despre teama cea mai mare:”Pustiul ma inspaimanta! Nu frigul sau distanta, ci pustiul.”

Arctic Ultra 6633 va avea startul pe 9 martie 2018 la ora 9. Este editia a 10-a, iar o mare parte din traseu va fi schimbat fata de editiile precedente. Concursul a devenit cunoscut in Romania dupa cele doua editii consecutive castigate de Tibi Useriu.