Maratonistul Marius Ionescu se reseteaza: destinatie Kenya

760

Marius Ionescu, primul roman care a participat la maratonul olimpic dupa 48 de ani de absenta a unui conational, se reinventeaza!

Piciul” a ales Kenya pentru o sesiune intensa de antrenamente in tara campionilor olimpici.

” Plec in Kenya din data de 7 Decembrie pana pe 4 Februarie. Apoi revin in Europa (Portugalia) si in functie de cum va decurge pregatirea imi programez cursele.”

a fost un an pe care vreau sa il dau uitarii cat mai repede! să-l „îngrop” cu rezultatele următorului an.

Marius Ionescu va fi in Kenya fara antrenorul Catalin Geapana. „Nu poate merge cu mine pentru ca este si profesor la Liceul cu Program sportiv Petrache Triscu.Vom tine legatura prin telefon.”

Ionescu nu va fi insa singur in Kenya. Ultramaratonistul Radu Milea are programata o sesiune intensa de antrenament pe taram african.

„Noi pregatim probe diferite, cu siguranta vom face si alergari impreuna, dar avem program in mare parte separat. Kenya imi ofera cel mai bun loc de pregatire, cu cei mai buni parteneri de antrenament. E locul perfect si ca altitudine si trasee de alergare. Eu o sa incerc sa ma lipesc de alti atleti. Acesta este si motivul pentru care merg in Kenya, sa am parteneri de antrenament”

Marius Ionescu este la 30 de secunde sa stabileasca un record national. Despre obiectivul sau pentru 2018 puteti citi aici.

„Stiu că toată lumea asteapta acest record, dar cand o sa vina timpul sa il dobor nimeni nu stie. Ma concentrez pe antrenament si atat. Rezultatul il vom vedea la concurs.”

„Olteanul” este unul dintre cei mai importanti atleti ai Romaniei, cu statut de sportiv olimpic. Marius a participat la Jocurile Olimpice de la Londra in 2012 (loc 26) si la Rio(loc 37). Maratonistul va implini 33 de ani pe 18 Decembrie.

Autor: Ovidiu Petenghea