Organizatorii Tibles Maraton inoveaza in pandemie. Cum poti sa alergi semimaratonul

206

Organizatorii concursului de alergare montana Tibles Maraton au gasit o solutie inedita pentru desfasurarea competitiei. Se face intr-un alt format si numai tine cateva ore, ci 3 luni. Startul este pe 20 iunie.

Organizatorii Tibles Maraton au inceput deja marcarea si amenajarea traseului

Organizatorii Tibles Maraton s-au adaptat la situatia provocata de pandemia de coronavirus. Au anuntat noua modalitate de desfasurare a competitiei in acest an. Astfel concursul „dureaza” 3 luni: din 20 iunie pana in 20 septembrie. Concurentii vor alerga singuri, oricand, in aceasta perioada pe traseul de semimaraton. In tot acest timp traseul va fi intretinut si marcat permanent. Va exista si ideea de concurenta pentru ca fiecare alergator va putea trimite timpul sau ce va fi updatat in clasament.

Alex Ionut Husariu, castigator Tibles Mraton, editia 2019

„Noi ne ocupăm de amenajarea și marcarea permanentă a traseului de semimaraton și vă vom pune la dispoziție track-ul gpx. Voi veți alerga pe cont propriu traseul și ne veți trimite link-ul Strava. Startul va fi pe 20 Iunie, iar finishul pe 20 Septembrie, deci puteți încerca de mai multe ori „, au transmis organizatorii.

Traseul de semimaraton are 21 de kilometri cu 1000 de metri diferenta de nivel. Timpul limita impus anul trecut alergatorilor pentru a ajunge la finish a fost de 6 ore. Marius Sorin Turcu a fost primul in 2019, cu 1.33.06. Cursa de maraton a fost castigata de Alex Ionut Husariu: 4 ore, 27 de minute si 20 de secunde.

 Tibles Maraton are startul intr-un satuc din Bistrita Nasaud, Bichigiu. Localitatea se afla la 45 de kilometri de Bistrita. 260 de concurenti au participat la probele de maraton si semimaraton in 2019.

Tot pe aimx.ro poti citi si depsre nemultumirile din lumea natatiei, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire