Natatia din Romania e in asteptare. Analiza profesorului Viorel Nicolae Ciobanu

174
Natatia din Romania e in asteptare. Analiza profesorului Viorel Nicolae Ciobanu

Natatia din Romania trece prin momente grele din cauza coronavirusului. Este o perioada dificila,in care inotul romanesc trece prin ape tulburii si profesorul Viorel Nicolae Ciobanu nu vede o imbunatatire in viitorul apropiat.

Natatia din Romania e in stand-by. Ce se intampla cu generatiile de cadeti, juniori care incearca sa creasca in valoare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.


”Clar cei doi Robert Glinta si Daniel Martin care sunt deja calificati in proba 100 metri spate, au experienta si cred ca sunt mai rabdatori si sper sa reuseasca ce si-au propus. Pentru copiii care indragesc acest sport, tinandu-i atat de mult departe de apa, revenirea la normal se va produce mai greu. Sa nu uitam ca inotatorii intrau la primul antrenament la ora 6.00 sau la 7.00 A.M sa aiba timp sa ajunga si la scoala. Ganditi-va cat de greu va fi cu reintoarcerea la programul de dinainte de pandemie !!!!”

Natatia din Romania e in asteptare. Analiza profesorului Viorel Nicolae Ciobanu

Profesorului Ciobanu ii e teama ca sportivii sa nu renunte!

”Cu siguranta va aparea abandonul. A fost o schimbare in programul meu in care in mod normal ma imparteam zilnic intre cele doua cluburi CSM PITESTI si CS DACIA MIOVENI. Sa nu uitam ca natiuni mult mai incercate de acest VIRUS care au fost paralizate la propriu ITALIA ,SPANIA GRECIA…au dat drumul la activitatea in bazine la performanta si nu numai.”

Natatia din Romania poate urma exemplul Ungariei.Situatia in natatia din tarile vecine s-a imbunatatit!


”Ungaria a inceput de 2 saptamani activitatea lejer fara mari discutii ,cum se intampla la noi in tara. In cealalta extrema, Suedia nici nu si-a intrerupt activitatea. Aici n-au curajul sa inteleaga ca apa din bazine este un loc mult mai sigur decat plimbarea lor prin magazine sau statul ciorchine in fata blocului pe o banca.”

Natatia din Romania e in asteptare. Analiza profesorului Viorel Nicolae Ciobanu


Profesorul Ciobanu era cunoscut pentru optimism, antreneaza de aproape 20 de ani dar masurile din prezent l-au intristat.

Natatia din Romania e in asteptare. Analiza profesorului Viorel Nicolae Ciobanu

”Niciodata n-am lasat sportivii atat de mult departe de bazin. Eu cu ai mei sportivi ne vedem pe ZOOM cel putin o data dimineata de la 8.30. In a doua parte a zilei este optionala intrarea sau imi trimit ei poze sau filmulete cu ce au lucrat in aer liber sau in sufragerie. In perioada de alerta am iesit cu ei in aer liber(Padurea Trivale ) grupati cate 3 la miscare. Am pastrat distanta 1.5 -2 metri. Am avut dezifectant si nu am incalcat legea.
Astept cu nerabdare inceperea activitatii in bazin macar un antrenament pe zi pana-n toamna si mai vedem dupa.
De competitii n-am ce spune…Olimpiada mutata, Europenele la fel nu mai discutam de Balcaniada sau Central Europene …
Sper ca autoritatile sa deschida ochii si
sa- si dea seama ca prin miscare avem mai putin oameni in spitale….DECI !!!!!
Ce mai asteptati???”
-Viorel Nicolae Ciobanu

Pe AIMX puteti citi aici si despre romanul care a stabilit un record national de distanta la zborul liber cu parapanta.