Paul Dicu alearga 1300 km in Sahara. Romanul cucereste desertul.

613
Paul Dicu alearga 1300 km in Sahara. Romanul cucereste desertul.
Imaginea cu Paul Calin, Paul Dicu și Mohamad Ahansal e surprinsă de Cristian Vasile, în prima zi de TransSahara.

Paul Dicu alearga in aceasta perioada prin desertul marocan. Constanteanul nascut pe 6 iunie 1969 parcurge cate un maraton zilnic timp de o luna pentru proiectul Inima Copiilor, proiect care ajuta copiii cu boli de inima.

Paul Dicu alearga la TransSahara dupa o intalnire cu Mohamad Ahansal. A fost o reintalnire cu marocanul de 45 de ani cvintuplu castigator in Marathon De Sables.

In februarie 2010 Paul a participat la Maratonul Sahara, iar in aprilie 2011 a fost singurul reprezentant al Romaniei care a reusit sa termine Maratonul Nisipurilor (Marathon des Sables). Cea de-a 26-a editie a Maratonului Nisipurilor din Maroc, cu Paul la start, a propus concurentilor 243 de km. prin nisip in 7 zile. Fiecare concurent poarta in spate rucsacul cu alimentele necesare, un kit de supravietuire si haine. Dintre cei 849 de concurenti care s-au prezentat la start, doar 811 au terminat cursa, iar Paul Dicu s-a clasat pe locul 621. In aprilie 2012, Paul Dicu a participat din nou la Maratonul Nisipurilor, reusind sa isi depaseasca rezultatul. Paul s-a plasat pe locul 521 din cei 854 de concurenți care au luat startul. In  2013, 2014 si 2015 Paul Dicu a participat din nou la Maratonul Nisipurilor. 

Paul Dicu alearga impulsionat de Mohamad Ahansal. Cei doi s-au cunoscut  la Marathon des Sables si  au devenit buni prieteni. Mohamad si echipa lui, se ocupa de detalii tehnice si suport pe traseu pentru Paul.

Pe 9 aprilie Paul a parcurs 39 km in TransSahara si peste noapte  s-a oprit…undeva in mijlocul desertului nordafrican.

Dupa ziua a opta Paul a raportat inca 39 km de alergare.

Paul Dicu: „Am facut destule in viata: am alergat ultramaratoane, am dictat in masini de curse, am inotat cu delfinii, am pornit, acum, la un drum de 1300 km in Sahara. Dar nu am salvat cu mainile mele viata unui copil. Incerc sa o fac cu pasii mei prin desert. Si cu ajutorul tau!
Doneaza pe http://inimacopiilor.galantom.ro/transsahara sau ajuta cu 2% Inima Copiilor –aici

Sursa Paul Dicu – TransSahara 

Autor: Ovidiu Pețenghea