Primele victorii româneşti la turneul preolimpic de la Londra

46

Paul-Andrei Arădoaie şi Maria Claudia Nechita au obţinut primele victorii româneşti în turneul preolimpic de la Londra. Cristian-Răzvan Filip a fost eliminat în schimb în primul tur al competiţiei din capitala Angliei, la care nu au debutat încă alţi trei boxeri din România.

Încă trei români vor intra în competiţie la turneul preolimpic de la Londra

Paul-Andrei Arădoaie, fost campion european Under 22, a trecut în primul tur al categoriei 81 kg de bulgarul Blagoi Naidenov, prin KO tehnic în repriza a treia .

Arădoaie va boxa, marţi, în optimile de finală, cu principalul favorit de la această categorie, englezul Benjamin Whittaker, intrat direct în această fază.

Maria Claudia Nechita s-a impus şi ea înainte de limită (KO tehnic în repriza a treia) în faţa maghiarei Szabina Szucs, în primul tur la cat. 57 kg. Următoarea adversară a româncei va fi germanca Ornella Wahner, calificată direct în optimile de finală. Partida va avea loc marţi.

Cristian-Răzvan Filip a părăsit deja competiţia: a fost învins la puncte, în primul tur, de spaniolul Emmanuel Reyes Pla, la cat. 91 kg.

Încă pugilişti români urmează să intre în ring la Londra: Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg), Eric Tudor (cat. 69 kg) şi Sorin-Mihai Caliniuc (cat. 75 kg). Gîrleanu va lupta în meciul de debut cu azerul Rufat Huseinov, Tudor cu grecul Dionysos Pefanis, iar Caliniuc îl va înfrunta pe suedezul Adam Chartoi.

Cei trei boxeri români care au evoluat sâmbătă, în prima zi a turneului. au pierdut în primul tur: Cristina Cosma (cat. 60 kg), Robert Jitaru (cat. 57 kg) şi Daniel Burciu (cat. +91 kg).

Pentru calificarea la Jocurile Olimpice din acest an, de la Tokyo, boxerii de la categoriile 52 până la 69 kg trebuie să ajungă în sferturile de finală, adică să aibă câte două victorii.

La categoriile 75 şi 81 kg se califică primii şase, adică semifinaliştii şi sfertfinaliştii care sunt învinşi de finalişti. La cat. 91 şi +91 kg merg la Tokyo semifinaliştii. La feminin, sfertfinalistele la fiecare categorie obţin biletele pentru JO.

După turneul de la Londra, care reuneşte candidaţii europeni pentru calificarea la JO, este programat turneul de la Paris (13-24 mai), care va oferi ultimele bilete pentru Tokyo pentru pugilişti din toată lumea. Cele două turnee, de la Londra şi Paris, sunt singurele rămase pentru calificarea la JO 2020.

Pe aimx.ro poti citi si despre situatia concursurilor din Franta prin ochii alergatorului roman Benea Marinachi, aici!!!

Credit foto: olympicchannel.com