Romania aduna medalie dupa medalie la Bob! Aur pentru Tentea si Daroczi

512
Romania aduna medalie dupa medalie la Bob! Aur pentru Tentea si Daroczi

Romania aduna medalie dupa medalie ala Bob prin Tentea si Daroczi. Mihai Cristian Tentea si Ciprian Nicolae Daroczi au castigat medaliile de aur in proba de bob-2 masculin la Campionatele Europene Under-23 de la Sigulda (Letonia).Campionii europeni la bob, Mihai Tentea si Ciprian Daroczi au cucerit titlul la nivel sub 23 de ani! Campionii europeni au crescut impreuna si acum fac istorie pentru Romania!

Romania aduna medalie dupa medalie la Bob! Tentea si Daroczi au castigat prima medalie de bronz in acest sezon in Cupa Europei din Altenberg,Germania.

La Campionatele Europene Under-23 de la Sigulda (Letonia)Tentea si Daroczi au fost cronometrati cu timpul de 1 min 39 sec 98/100 in cele doua manse. Tricolorii au fost urmati de doua echipaje letone, Babris Helvijs/Edgars Nemme, (1 min 40 sec 79/100) si Davis Kaufmanis/Edgars Pirogs, 1 min 42 dec 38/100. La intrecere  au participat cinci echipaje.
In Cupa Europei, Tentea si Daroczi au ocupat locul al treilea. Echipajul Romaniei a fost intrecut de germanii Christoph Hafer/Christian Hammers si de letonii Ralfs Berzins/Davis Springis.
Andreea Grecu si Teodora Andreea Vlad la bob-2 feminin, s-au clasat  pe 6 la Cupa Mondială de la Saint Moritz. Victoria a revenit americancelor Elana Meyers Taylor/Lauren Gibbs.

 Echipajul de bob patru persoane a castigat titlul la Campionatele Europene de Bob U23, de la Igls, in Austria. Este o luna plina de reusite in Bob! In formula Mihai Tentea, Alexandru Bugheanu, Raul Dobre si Ciprian Daroczi, cu doi sportivi nascuti in 1998, echipajul Romaniei a castigat titlul european.  Antrenorul Daniel Iulian Pacioianu a comentat pentru AIMX succesul tricolorilor.

„Au fost 21 de echipaje la start. Din clasamentul final s-a facut clasament pentru U26 si U 23. Am terminat pe locul 7 la general si la under 26. Am obtinut locul 1 la under 23! De remarcat faptul ca echipajul Letoniei de la under 23 este clasat in top 10 in Cupa Mondiala. Au mai fost piloti under 23 dar nu au avut in componenta toata echipa under 23.”-Daniel Pacioianu-antrenor

Autor:Ovidiu Pețenghea