Start in ultramaratonul „Alearga Romania”.

82

Ultramaratonul „Alearga Romania” a avut startul in aceasta dimineata. Este un concurs virtual care te provoaca sa alergi Romania de la vest la est: 986 de kilometri. O poti face insa in dublu sens si atunci se aduna 1972 de kilometri. Ca sa fii declarat finisher trebuie sa ajungi la „linia de sosire” pana pe 31 de decembrie.

S-au bifat deja primii kilometri in ultramaratonul „Alearga Romania”

Linia imaginara de start este in cel mai vestic punct al tarii: Triplex Confinium (in apropiere de Beba Veche), locul in care se intalnesc granitele Romaniei, Serbiei si Ungariei. Finishul este pe plaja de la Sulina unde trebuie sa ajungi pana de Revelion. In realitate poti alerga oriunde si oricand. Cateva sute de alergatori s-au inscris la competitie. Printre ei si ultramaratonisti cunoscuti in tara noastra si care vor alerga probabil fara sa ridice piciorul de pe pedala de acceleratie.

Pentru traseul de 986 de kilometri calculele stau in felul urmator. Daca alergi zilnic, media trebuie sa fie 4,6 kilometri. Saptamanal trebuie sa strangi 33 de kilometri, iar lunar 141.

„Pe parcurs, aflii detalii interesante despre zonele prin care „treci”. Ai motivația să te ții de mișcare, și îți cunoști și țara! 🙂 „, transmit organizatorii”Alearga Romania”.

346 de concurenti erau la start la miezul noptii. Unii au inceput deja sa acumuleze primii kilometri

Pana la ora 13 au fost introduse distante intre 2,12 kilometri si 36km. Marius Luca din Targu Mures este liderul de la ora 13, cu 36,10 kilometri. Bogdan Valentin Dranceanu din Constanta e la doar 100 metri in spate. Urmatorii doi alergatori sunt Iulian Serban, Lipanesti, 30,49 km si Marius Bostangiu, cu 30,12km, din Targu Mures. 30 de kilometri a alergat si Elena Avasilichioaiei din Botosani.

La ultramaratonul „Alearga Romania” s-a inscris si Gabriela Stefania Iaciu. Ultramaratonista participa deja intr-o cursa virtuala in Statele Unite ale Americii: The Great Virtual Race Across Tennessee. Iaciu se afla pe 23 in clasamentul general, dupa ce a parcurs 1241, 8 kilometri.

Autor: Vlad Lucian Arhire