Succes pentru Romania la nivel mondial in sporturile de iarna

804
Succes pentru Romania la nivel mondial in sporturile de iarna
Iusco si Grecu

Succes pentru Romania la trei discipline in  concursurile unui weekend memorabil pentru sportivii care aspira la glorie pe pirtii

Succes pentru Romania la Olympia Bobrun St. Moritz-Celerina, in Elvetia.

Andreea Grecu si Florentina Iusco au fost in top 3 dupa prima mansa  la Campionatul Mondial. Fetele au atacat decisiv in mansa secunda pentru un moment istoric in sportul romanesc de iarna. Campioana olimpica de tineret Laura Nolte si conationala din Germania, Lavinia Pittschaft au avut o intarziere de 0,31 secunde. Germancele si-au asigurat argintul in fata unui alt tandem german format din Kim Kalicki/Lena Zelichowski.

„Dupa prima mansa eram pe locul 3 cu +19 sutimi de locul 1.Dupa a 2 a mansa nu ne-a venit sa credem ca am reusit sa urcam pe locul 1 in fata echipei Germaniei cu +31 de sutimi.A fost o zi foarte buna pentru noi!” -Andreea Grecu

Succes pentru Romania prin Grecu si Iusco medaliate cu aur la Mondiale!

Este pentru a doua oara cand Romania castiga titlul de la Mondialele pentru juniori, dupa reusita in 2005, bifata de tandemul Maria Spirescu/Viorica Tigau.

Succes pentru Romania si la categoria sub 23 de ani la Mondialele de bob!

Romania detine titlul european iar protagonistii din actualul sezon au evoluat excelent si la Mondiale. Mihai Tentea  si Ciprian Daroczi au castigat medalia de argint in fata campionului olimpic de tineret germanul Jonas Jannusch, care a concurat impreuna cu Benedikt Hertel (GER).

Succes pentru Romania a fost de la inceputul acestui weekend.

Totul a inceput cu succesul repurtat de Raluca Stramaturaru in Cupa Natiunilor la sanie.  Raluca a castigat dupa o intrecere intensa  in cele  noua etape. Stramaturaru a devansat-o  cu un singur punct pe rusoaica Viktoriia Demchenko. Raluca a obtinut cea mai buna performanta la Calgary. In Canada a fost pe 2, iar la Lake Placid si Lillehammer a obtinut doua locuri trei. Cea mai buna clasare intr-o etapa de Cupa Mondiala a fost obtinuta de Raluca tot in acest an! Locul 6 a fost obtinut in etapa de la Lillehammer ( Norvegia). Stramaturaru a fost la 0.377 secunde distanta in raport cu invingatoarea  americanca Summer Britcher. La 32 de ani Raluca se afla la cel mai bun sezon din cariera! Urmeaza Jocurile Olimpice de la PyeongChang.

Succes pentru Romania si in tara, la Cheile Gradistei la Mondialele de triatlon de iarna.

Edith Vakaria a castigat medalia de bronz la sub 23 de ani. Vakaria a terminat cele 3 probe, alergat, bicicleta si schi dupa 2:08: 03. Reprezentantele Rusiei s-au intrecut pentru victorie. Nadejda Belkina a castigat dupa  01:59: 46 in fata Dariei Rogozina (02:05:30).

Robert Tamirjan a castigat dupa  00:49:52 titlul paratriatlonului de iarna (PTS 4) in fata olandezului Rob Noordzij (01:35:37).

Autor: Ovidiu Pețenghea