Robert Parge este noul recordman la 400m. Performanta nationala bifata la Viena

924
Robert Parge este noul recordman la 400m. Performanta nationala bifata la Viena

Robert Parge a oprit cronometrul dupa 47.02 in concursul din Austria, Rezultatul reprezinta un record national de tineret la 400m.

Robert Parge are ca obiectivul principal pentru sezonul de sala indeplinirea baremului de Mondiale de sala pentru seniori.

Reprezentantul Universitatii Cluj este antrenat de Vasile Bobos pe care l-a intalnit in 2016.

Robert Parge a povestit pentru AIMX, cum a inceput sa faca performanta in atletism!

„Era in toamna anului 2015. Am alergat in primul meu concurs 48.73 la 400 metri. Adevarata performanta am inceput-o in 2016. Am intrat la facultate in Cluj. Am fost elev la un profil cu mate info intensiv.”

Robert Parge visa sa alerge si sa castige la nivel profesionist.

„Anul trecut am fost in semifinalele europenelor de tineret. A fost cea mai buna perfomanta a mea. Semifinala la individual si finala la stafeta. Fac atletism de performanta de un an! Cu stafeta de 4×400 am fost in finala, locul 8, iar la individual am fost pe 14 la Bydgoszcz in Polonia.”

Pentru stabilirea obiectivelor in sezonul de sala, Robert si  antrenorul Vasile Bobos au planificat intrecerile din Austria si Turcia ca reper in pregatire.

„Am zis ca avem doua sanse pentru record, la Viena sau la Balcaniada. Urmeaza dupa Nationale, Balcaniada la Istanbul. Acolo mai am de castigat 32 de sutimi. Vreau sa fac baremul pentru Mondialele de seniori de sala. Intrecerile sunt programate la Birmingham.”

Robert Parge transforma emotiile in energie care sa-l ajute in curse.

„Inainte si in timpul curselor nu ma motivez. Stiu ca sunt pregatit si vreau sa dau tot ce pot. Cand ma asez in block-start trec emotiile si ma concentrez pe cursa. Respect ce am stabilit cu antrenorul, tempoul de cursa si cat iese la final trebuie sa fie in obiectiv.”

Robert Parge are urmatorul concurs in Finala Campionatului National de sala.

Vreau sa castig! Va urma indeplinirea obiectivul pentru sezonul outdoor. Imi propun o  semifinala la  Campionatului European de seniori din Berlin”

Rezultatele concursului de la Viena: aici

Autor: Ovidiu Pețenghea