sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăALERGARE"Nordul" a mai lansat un concurs de alergare: Tibles Maraton. Rezultate.

„Nordul” a mai lansat un concurs de alergare: Tibles Maraton. Rezultate.

Tibles Maraton este un concurs de alergare montana care a avut prima editie sambata. Startul s-a dat intr-un satuc din Bistrita Nasaud, Bichigiu. Localitatea se afla la 45 de kilometri de Bistrita. 260 de concurenti au participat la probele de maraton si semimaraton. Concursul a avut un traseu pentru copii, dar si proba de stafeta. 

Alex Ionut Husariu s-a impus in cursa lunga de la Tibles Maraton. Marius Sorin Turcu a terminat primul la semi 

Tibles MaratonAlex Ionut Husariu a fost primul care a trecut linia de finish la Tibles Marathon. Si este omul care a stabilit primul record al cursei de 41 de kilometri, cu 2200 de metri diferenta de nivel. „Pentru mine era o cursa de verificare dupa experienta neplacuta de la Apuseni ( a abandonat), asa ca nu aveam vreo asteptare anume. „Alerg sa ma simt bine” asta era ideea mea. Și asa am facut. Principalul adversar al tuturor a fost caldura ,sufocanta pe multe porțiuni de cursa. Traseul e unul placut, dar greu. In prima jumatate se urca aproape continu 1700m diferența pana pe Vf Tibles. Organizarea a fost  foarte buna si atmosfera „incendiara”. Din punctul meu de vedere Tibles Maraton e un succes” a spus alergatorul din Bicazul Ardelean, Neamt. 
Alex a incheiat cursa in 4 ore, 27 de minute si 20 de secunde. A avut un avans de 17 minute si 28 de secunde fata de Andrei Soveresan locul 2 (foto).

Podium feminin Tibles Maraton:

  1. Catalina Ionescu      6.39.00
  2. Paraschiva Bors        7.01.58
  3. Yana Bogya              7.08.38

57 de fete si 146 de baieti au ajuns la finishul semimaratonului: 18 kilometri, cu 850 +. Marius Sorin Turcu a fost primul in 1.33.06. Artur Miklos s-a clasat pe pozitia a doua 1.37.13, iar pe 3 a venit Dumitru Florin Gut : 1.41.13. Cea mai rapida fata a fost Nicoleta Sasu 1.55.40. Locul 2 i-a revenit Gabrielei Doroftei 2.00.59, iar pe 3 a venit Andreea Carlig 2.09.39.

Toot pe aimx.ro poti citi si despre sportiva care a spulberat concurenta la Cupa Seva la inot, AICI!!!
Rezultate complete Tibles Maraton poti vizualiza, aici.
Autor: Vlad Lucian Arhire
Credit Photo: Tibles Marathon
DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE