Ultimele calificări la gimnastică pentru Jocurile Olimpice, reprogramate

59

Ultimele calificări la gimnastică pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi reprogramate. Măsura a fost luată după ce perioada de calificare pentru JO a fost extinsă la toate sporturile din cauza pandemiei de coronavirus.

România, doar doi calificaţi la gimnastică pentru Jocurile Olimpice

Calificările pentru ultimele bilete la gimnastică pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021, vor fi reprogramate după ce măsurile de distanţare sociale, impuse de guverne pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus, se vor relaxa.

75% din cele 324 locuri rezervate gimnasticii la Tokyo au fost deja ocupate, iar Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică a decis reprogramarea calificărilor după o videoconferinţă.

FIG a decis prelungirea perioadei de calificare până la 29 iunie 2021, din cauza pandemiei de COVID-19.

Competiţiile de calificare pentru ultimele 81 de bilete olimpice ar fi trebuit să aibă loc între mijlocul lunii martie şi sfârşitul lui mai.

Cupa Mondială pe aparate de la Baku a fost oprită însă pe 13 martie, înainte de finalizarea competiţiei, din cauza pandemiei, iar FIG a decis ca rezultatele din calificări să devină rezultate finale, cu punctajul aferent.

Concursurile de calificare din Cupa Mondială şi campionatele continentale suspendate vor fi  reprogramate după ce restricţiile actuale de călătorie şi de distanţare socială vor fi relaxate.

Gimnaştii care au obţinut deja calificarea trebuie validaţi de către comitetele olimpice naţionale pentru a putea participa la JO de anul viitor, de la Tokyo.

România are doar doi gimnaşti calificaţi până acum pentru Jocurile Olimpice: veteranul Marian Drăgulescu, în proba de sărituri, şi Maria Holbură, la individual compus.

Marian Drăgulescu va participa astfel pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice. El are în palmares trei medalii olimpice, toate cucerite la Atena, în 2004, argint la sol, bronz cu echipa şi la sărituri.

Pentru a doua oară consecutiv, echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice. România a avut o evoluție modestă în calificările de la Campionatul Mondial de la Stuttgart.

Pe AIMX aflati aici care este declaratia gimnastei Larisa Iordache dupa ce a schimbat costumul de gimnasta cu uniforma de politista

Credit foto: scarletknights.com