Luisa Maria Rășină a schimbat echipamentul de la biatlon ca să fie în uniformă

188
Luisa Maria Rășină a vorbit pentru AIMX despre starea actuală în care lumea luptă contra Coronavirusului.

Luisa Maria Rășină reprezintă România în competițiile de biatlon. S-a născut la data 14.08.1997. În acest an a obţinut medalia de argint la categoria Under-23, la Campionatele Mondiale de winter triathlon de la Asiago (Italia).

Luisa Maria Rășină a vorbit pentru AIMX despre starea actuală în care lumea luptă contra Coronavirusului.

”Am reprezentat si am facut parte din lotul feminin al Romaniei de biatlon pana in Decembrie 2019. Apoi am aflat ca trebuie sa iau startul la Campionatul Mondial si European de Winter triatlon. Aveam doar o luna la dispozitie pana la Mondiale neavand antrenament specific in acest domeniu. La schi pot spune ca eram pregatita in rest alergarea si bicicleta nu imi erau la indemana in plin sezon de iarna. In aceea luna m-am pregatit si am tratat totul cu o foarte mare seriozitate. Bucuria ceea mai mare a venit la scurt timp reusind sa obtine medalia de argint in cadrul campionatului mondial. Initial am crezut ca a fost o zi norocoasa insa la Europene am reusit din nou asta.”-Luisa Maria Rasina

Luisa Maria Rasina a demonstrat ca munca e mai presus de noroc . Si-a adaugat in palmares si un bronz in proba de stafeta mixta.

”Pot spune ca a fost un sezon foarte bun. Eu trebuia sa inchei sezonul participand si la Campionatul national de schi biatlon. Competitie la care am participat de mica. Am facut performanta de la 16 ani cand m-au luat in Centru olimpic.”-Luisa Maria Rasina

La campionatul National de schi biatlon role Luisa a fost vicecampioana. Avand in vedere situatia pandemiei sezonul s-a oprit fara a mai putea finaliza si ultimele competitii.

Luisa Maria Rășină a vorbit pentru AIMX despre starea actuală în care lumea luptă contra Coronavirusului.

”Am stat numai acasa si am incercat sa ma protejez atat pe mine cat si pe familia mea. Locul meu natal este la Magura aici ma consider putin norocoasa pentru ca sunt inconjurata de multa padure. In acest fel pregatirea mea sportiva se desfasoara in conditii acceptabile. Sunt in perioada in care incerc sa lucrez la o intensitate cat mai scazuta scazuta. Fac antrenamente de forta si mobilitate in sufragerie. Avand in vedere faptul ca sunt angajata in MAPN din cauza starii de urgenta activitatile sportive au fost stopate. Am fost convocata de catre Batalionul unde lucrez sa ma prezint in uniforma la locul de munca. Lucrez 8 ore pe zi de la ora 7 la 15:00. Nu am fost scoasa pe strada imi desfasor munca strict in incinta unitatii ,cumva conducerea incercand sa ma protejeze si oferindu-mi sarcini mai usoare. Dupa program imi ramane suficient timp sa ajung acasa si sa o iau prin padurea de langa casa la o alergare sau sa lucrez niste circuite de forta. In situatia de fata imi indeplinesc datoria fata de sistem si sper din tot sufletul sa trecem cu bine peste acest impas.”

Luisa Maria Rasina indeamna lumea sa fie constienta de gravitatea situatiei si sa stea acasa pentru a ne putea relua activitatile!

Luisa Maria Rășină a vorbit pentru AIMX despre starea actuală în care lumea luptă contra Coronavirusului.

”Asteptam sa alergam liberi prin paduri fara sa simtim vreo teama, abia asteptam sezonul competitional! Le putem avea curand insa trebuie sa fim responsabili.”-Luisa Maria Rășină

Pe AIMX puteti citi si despre Larisa Iordache care a imbracat uniforma de politista. Aici aflati detalii despre ultimele calificări la gimnastică pentru Jocurile Olimpice.

Autor Ovidiu Pețenghea