Ultramaratonistul Daniel Trusca e tatic la 52 de ani. Obiectivele din 2020

185

Daniel Trusca este detinatorul recordului national la 48 de ore de alergare. In ultima perioada a avut o accidentare la sold. Acum a trecut peste ea si in plus mai are o bucurie. Ultramaratonistul a devenit tatic in urma cu o luna. „La 52 de ani sunt cel mai fericit tatic”, a spus Daniel pentru aimx.ro. Alergatorul a vorbit si despre planurile sale pentru anul acesta.

Daniel Trusca are ca principal obiectiv in 2020 Campionatul European de 24 de ore de alergare

Daniel Trusca a impresionat anul trecut in concursul de 48 de ore de la Kladno, Cehia: a stabilit atunci un nou record national la 48 de ore de alergare. Trusca a parcurs in acest interval de timp 370,171 de kilometri.  Pentru anul acesta tinta este Europeanul de 24 de ore. Concursul ar urma sa se tina in perioada 19-20 septembrie in Italia, la San Giovanni Lupatoto, o localitate aflata la mijlocul distantei dintre Milano si Venetia.

„Ma pregatesc pentru aceasta competitie, dar trebuie sa vedem si cum evolueaza lucrurile in Italia. Sunt foarte atent la ce virusi bag in casa pentru ca acum am un sufletel vulnerabil pentru o perioada, si tot ce fac , fac in aceasta idee. De anul viitor imi iau familia in masina si la concursuri , ca abia ne obisnuisem. Obiectivul meu pentru European este 240 de kilometri. Imi doresc sa reusesc ceea ce nu am putut la Albi, in Franta ( Campionatul Mondial, 213,3 kilometri). Acolo a fost exclusiv vina mea. Ca lucru negativ in antrenament a fost doar faptul ca am fost programat la vizita medicala cu 3 saptamani inainte de concurs si astfel am pierdut saptamana cea mai importanta din antrenament. Dar asta e ” acqua passata” spune Daniel Trusca.

Pana la Europeanul din toamna Daniel Trusca isi mai propune un proiect de mare anduranta.

„Vara aceasta am in plan o traversare a tarii pe diagonala: de la vama Sighetul Marmatiei, cu sosire la Vama Veche. Alergarea o voi face pe sosea cu traversarea Carpatilor Meridionali peste varful Moldoveanu. Acest lucru imi va spune ceva despre modul in care pot face fata intr-un concurs multiday. Asa imi voi da seama de ce sunt in stare pentru ca nu ma voi duce la un multiday doar sa concurez” a mai punctat Daniel Trusca.

Autor: Vlad Lucian Arhire