Viorel Palici a castigat si a stabilit un nou record la Maratonul Piatra Craiului

634

Viorel Palici a castigat si a stabilit un nou record la Maratonul Piatra Craiului. Concursul a fost marcat de o tragedie: doi concurenti si-au pierdut viata dupa ce au cazut intr-o rapa. „Am aflat ce s-a intamplat cand am ajuns acasa. Am ramas socat. Am vazut un elicopter SMURD, dar nu mi-am imaginata asa ceva. Dumnezeu sa-i ierte” a fost reactia lui Viorel pentru aimx.ro. Maratonul Piatra Craiului a ajuns la editia a 14-a. Este un concurs apreciat de sportivi si una dintre cele mai vechi competitii de alergare montana din Romania.

Viorel Palici a castigat si a stabilit un nou record la Maratonul Piatra Craiului. 3 ore, 38 de minute si o secunda a fost timpul alergatorului din Zarnesti

Maratonul Piatra Craiului are in jur de 40 de kilometri, cu 2250 de metri diferenta de nivel. Concursul a fost dominat in acest an de Viorel Palici. A fost poate cea mai buna cursa interna facuta de Palici in 2019. Pe locul 2 s-a clasat Andrei Preda, iar pe 3 a venit Ionut Zinca. Andrei si Ionut au fost la conducere in startul Maratonului.

„In prima jumatate de ora nu m-am simtit foarte bine, dupa care mi-am intrat mai mult in ritm. Andrei Preda era primul, Ionut al doilea si eu al treilea, „la cutie”. Cred ca aveau cam un minut in fata. Se aflau in raza mea vizuala. Pe Ionut l-am prins cand incepe acea coborare foarte tehnica, in zona in care a avut loc si tragedia, aproximativ kilometrul 17. Am coborat foarte tare, l-am prins pe grohotis si apoi imediat l-am ajuns si pe Andrei. Pe urmatoarea portiune de grohotis m-am dus in fata. L-am mai vazut pe Andrei la Plaiu Foii cand m-am oprit cam pentru 40 de secunde la punctul de alimentare.”.

Viorel recunoaste ca nu a fost o cursa usoara, dar spune ca a prins o zi perfecta atat din punct de vedere al vremii, cat si pentru ca nu a avut crampe musculare. „Am tras foarte tare in continuare pe urcarea de la cabana Diana. A urmat o coborare grea cu piatra, radacini, pamant alunecos. Am alergat si aici destul de tare atat incat sa nu recupereze cei aflati in spatele meu.”

Viorel Palici:”Am vrut sa demonstrez ca meritam sa fiu intre cei 4 care vor merge la Campionatul Mondial de Alergare pe Lunga Distanta”

Palici a incheiat cursa in 3 ore, 38 de minute si o secunda. „A fost o zi faina. Vremea a fost foarte buna, racaoare, am scapat si de ce imi era frica. Nu am avut crampe. Ma dor putin picioarele sub gamba, dar in rest sunt ok. Cursa a fost destul de dura. Am avut ambitia sa castig. Am vrut sa demonstrez ca meritam sa fiu intre cei 4 de la Mondiale. In primul rand am vrut sa-mi fac datoria fata de mine. La calificarile pentru Mondial am fugit in loc de 40 de kilometri 45, din cauza faptului ca traseul a fost marcat gresit si din acest motiv nu am mai prins lotul. „

Tot pe aimx.ro puteti afla mai multe amanunte despre tragedia de la Maratonul Piatra Craiului, aici!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Cornelia David, Anca Clinciu