11 romani se lupta cu elita lumii la Mondialul de Schi Alpinism

248

Campionatul Mondial de Schi Alpinism se desfasoara in statiunea Boi Taull, Spania. Luni seara a avut loc Ceremonia de Deschidere. Romania este prezenta cu lot omogen, format din 11 sportivi, care imbina experienta si valoarea cu tineretea si talentul. Sunt 5 probe care se vor desfasura intre 28 februarie si 5 martie.

11 romani ne reprezinta la Campionatul Mondial de Schi Alpinism. Vor participa la 4 categorii de varsta

Boi Taull este o statiune montana din regiunea Catalunia, aflata in apropieree granitei cu Andora. 33 dintre cei 46 de kilometri de partie erau deschisi luni seara, iar stratul de zapada masura intre 80 si 180 de centimetri, in functie de altitudine. Minimele coboara pe timpul noptii spre -20 de grade. Probele din cadrul Campionatului Mondial se desfasoara la o altitudine de aproximativ 2000 de metri.

Traseul probei de SPRINT Campionatul Mondial de Schi Alpinism – Spania 2023

Romania a deplasat la Mondial un lot format din 10 sportivi plus „antrenorul-jucator” Rares Manea. La seniori ne bazam pe oameni cu mare experienta, caliti in acest sport de aproape doua decenii: fratii Silviu si Rares Manea si Viorel Palici, alaturi de Bogdan Damian, sportiv cunoscut mai ales pentru rezultatele din alergare montana. La categoria U23 mergem pe mana lui Constantin Surdu, in timp ce la „sub 20 de ani” ii avem ca varf de lance pe Petrut Cotinghiu si George Jinga, un tanar care a confirmat in acest sport inca de la cadeti.

Lorena Bolindu, Alexia Blajiu, Tudor Dobre si Vlad Vantoiu sunt sportivii romani care vor intra in concursul sub 18 ani.

Lotul Romaniei de Schi Alpinism

„Ne dorim sa obtinem cel putin doua locuri 10. Sunt 5 probe: sprint, vertical, individual, stafeta mixta si echipe. Avem sanse mari la sprint si vertical. Marti dimineata competitia debuteaza cu SPRINTUL, care e si proba olimpica, o proba scurta, foarte tehnica si spectaculoasa in acelasi timp. La Vertical lungimea traseului este de 3 kilometri, cu 500 de metri diferenta de nivel pozitiva, in timp ce la INDIVIDUAL, proba „regina” are 15 km cu 150 de metri diferenta de nivel” a declarat Rares Manea pentru aimx.ro.

aimx.ro vă va tine la curent cu informatii de la Campionatul Mondial de Schi Alpinism din Spania, pe tot parcursul acestei saptamani, pe site sau pe pagina noastra de facebook.

Autor: Vlad Lucian Arhire