5 medalii pentru Romania la Jocurile Europene! Gimnastii de la aerobic au argint!

337
5 medalii pentru Romania la Jocurile Europene! Gimnastii de la aerobic au argint!

5 medalii au fost adjudecate de reprezentantii Romaniei la Minsk, in Belarus! In ordine, primele medalii la Jocurile Europei au fost aduse din delegatia Romaniei de reprezentantele de la Sambo. Este un sport care are un stil spectaculos de tehnici din judo, tranta si alte lupte. La Minsk fetele au cucerit trei medalii de bronz.  Daniela Poroineanu a terminat pe locul trei la sambo. A doua medalie de bronz a fost cucerita pentru Romania de Anda Valvoi la 64 kg! A treia medalie a fost cucerita la categoria +80 de kilograme de Alina Paunescu. Laura Coman a castigat cea mai pretioasa medalie si au urmat Andreea Bogati si Dacian Barna care au terminat pe locul 2 la gimnastica aerobica-cuplu la Jocurile Europene!

5 medalii au fost castigate de tricolori! Cu 21.800 puncte Andreea Bogati si Dacian Barna au terminat concursul la aerobic dupa italieni.

5 medalii pentru Romania la Jocurile Europene! Gimnastii de la aerobic au argint!
Credit Foto Carmen Manda

A fost a doua medalie din aceeasi zi pentru Romania, dupa aurul cucerit de Laura Coman! Sportiva antrenata de Olimpiu Marin a facut record european, cu 251,3 puncte. Roxana Sidi a terminat pe locul 13. Medalia de argint a fost obtinuta de Nina Christen (250 puncte). Dupa sportiva din Elvetia s-a clasat Nikola Mazurova, din Cehia (228,7 puncte). Laura Coman a adus prima medalie de aur pentru Romania la Minsk, in Belarus, la Jocurile Europene. In urma cu o luna a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice! Detalii aici!

AIMX a stat de vorba cu Andreea Bogati inainte de Jocurile Europene! In articolul de AICI aflati care a fost cel mai greu moment atat fizic cat si psihic pentru Andreea!

In acest an Andreea a avut cel mai bun rezultat al delegatiei Romaniei la Europenele de la Baku, in Azerbaijan. Andreea Bogati, Dacian Barna, Gabriel Bocşer, Mihai Popa, Marian Broţei, calificaţi de pe poziţia a treia, s-au impus in fata grupurilor din Bulgaria si Rusia. La perechi mixte, Andreea Bogati si Dacian Barna au cucerit medaliile de bronz.

Autor:  Ovidiu Pețenghea