65 de români calificați la Jocurile Olimpice! Andreea Beatrice Ana e în lot

47
65 de români calificați la Jocurile Olimpice! Andreea Beatrice Ana e în lot
sursa Federatia Romana de Lupte (FRL)

65 de români calificați la Jocurile Olimpice, se alătură colegilor luptătorii Ana Andreea Beatrice și Albert Saritov. Ei completează delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde era calificată și Alina Vuc! Albert și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice după un turneu extraordinar făcut la Sofia: trei victorii în fața unor adversari puternici din Polonia, Elveția și Ucraina.

65 de români calificați la Jocurile Olimpice. Andreea Beatrice Ana mezina lotului de senioare, Andreea a evoluat la categoria 53 kg. Ea a învins-o pe sportiva din Canada, în semifinale, după un meci încheiat, cu scorul 4-2.Pentru Ana Andreea va fi prima participare la o ediție a Jocurilor Olimpice!

La Europenele U23 din Serbia, Andreea Beatrice Ana obținea în 2019 la 55 kilograme,medalia de bronz. Sportiva stelistă era fericită:

65 de români calificați la Jocurile Olimpice! Andreea Beatrice Ana e în lot
sursa Csasteaua.ro/

“Îmi dedic mie această medalie pentru că am muncit foarte mult pentru ea și mi-am dorit enorm. Apoi o dedic antrenorilor și celor care au fost alături de mine în această perioadă”, a declarat Andreea Beatrice pentru site-ul oficial al clubului Steaua București.

România are sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice din Japonia la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei, vor avea loc în condiții speciale, potrivit anunțului făcut de John Coates, vicepreședintele Comitetului Olimpic Internațional.

Potrivit organizatorilor, ediția cu numărul 32 a Jocurilor Olimpice va avea startul pe 23 iulie.

Nu vom oferi spectacole grandioase, declara Toshiro Muto, directorul comitetului de organizare. De asemenea, Jocurile Paralimpice vor avea loc în capitala Japoniei în perioada 24 august – 5 septembrie 2021.

Pe AIMX citiți aici și despre sportivul de 37 de ani care domină proba de floretă. Daraban a ajuns la 15 Cupe adjudecate doar la individual