7 saptamani consecutive in lupta pentru medalii. Catalin Ungur e de neoprit

876

Catalin Ungur s-a stabilit din 2014 in SUA! Are o echipa puternica in spate: in Utah, cu antrenorii Joe Dykstra si  Herbie Behm ( ultimul specializat pe sprint). In Romania, Catalin Ungur reprezinta Brasovul si  Baia Mare. Antrenorii din tara sunt Adrian Gherghel si Stefan Ioan Gherghel. Ungur face parte din Clubul Sportiv Municipal Brasov, dar antrenamentele le face la Baia Mare.

Sunt 3 ani de la o schimbare semnificativa pe care Catalin Ungur a facut-o prin intrarea in sistemul american.

 „Pentru mine cu bazele aerobe dezvoltate de atatia ani de volum, semestrul asta a fost cel mai benefic. Nu avem antrenamente care depasesc 3000m pe cand in Romania aveam si 10000m/zi. Acum doar intensitate, si in opinia mea intensitatea e cea care iti predispune corpul la efortul unei curse.Cu cat mai multa intensitate, cu atat corpul se obijnuieste si cu refacerea potrivita, ajunge sa-si depaseasca limitele anterioare”

Catalin Ungur s-a pregatit perfect. Rezultatele s-au vazut luna trecuta la Hunedoara.

Cele mai bune rezultate la Nationalele de la Hunedoara, conform tabelei internationale de punctaj, au fost realizate de Florina Alexandra Ilie (CSU Pitesti), la 100 m bras (01:08:54 — 753 puncte), respectiv de Catalin Paul Ungur (CSM Brasov), la 100 m spate (00:52:03 — 831 puncte).

Ultima zi a Campionatelor Nationale de inot in bazin scurt, de 25 de metri, de la Hunedoara a adus doua recorduri nationale de seniori, ambele realizate in probele de stafeta.Catalin Paul

Ungur  a stabilit un nou record național la 50 m spate in cadrul stafetei masculine de 4×50 m mixt, cu timpul de 23 sec 62/100. Vechea performanta o avea  Robert Glinta, 23 sec 64/100, realizata pe 8 decembrie anul trecut, la Windsor.

La Hunedoara s-au implinit 7 saptamani consecutive in care a avut competitii. 

Anul competitional il gaseste in fata unui nou examen. Va fi pentru prima oara in concurs, pentru Romania la nivel de seniori la Campionatele Europene in bazin scurt de la Copenhaga. In  Danemarca evenimentul este programat intre 13 si 17 Decembrie.

Autor: Ovidiu Petenghea