8 medalii la Europenele de Canotaj! 4 sunt de aur

0
61
8 medalii la Europenele de Canotaj! 4 sunt de aur
sursa Federatia Romana De Canotaj
 Vasile Osean alături de medaliate sursa 
Facebook Federatia Romana De Canotaj

8 medalii la Europenele de Canotaj. România încheie Campionatele Europene din Ungaria cu un palmares impresionant: 4 medalii de aur, 2 de argint și 2 de bronz.

Echipajul format din Roxana Anghel și Ioana Vrînceanu a dominat cursa de la start la finiș și a câștigat al treilea titlu continental consecutiv. Doar Camelia Lupașcu-Nicoleta Albu au mai multe medalii câștigate la europene, 4 de aur consecutive anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român. România are 18 medalii continentale în această probă, 12 de aur, 3 de argint și 3 de bronz. La Szeged, argintul a revenit Greciei, Croația a luat bronz.

La dublu rame masculin, Florin Lehaci și Florin Arteni au debutat cu medalie ca echipaj în această probă. Tricolorii i-au avut în finală pe frații croați Sinkevic, campioni olimpici și mondiali. Cei doi români au făcut o cursă tactică și au surprins pe finiș când au trecut linia de sosire pe locul doi, după Marea Britanie și înaintea Elveției. Este a 5-a medalie pentru barca de dublu rame în istoria europenelor, 2 de aur (2020, 2022), două de argint (2019, 2024) și un bronz(2018).

Campioanele olimpice și mondiale, Simona Radiș și Ancuța Bodnar și-au trecut în palmares prima medalie de bronz. Simona și Ancuța au făcut o cursă în care au tras după echipajele dinNorvegia și Lituania. În istoria competiției europene, barca de dublu vâsle a României a câștigat 4 medalii de aur (2020, 2021, 2022, 2023) , un argint (2019) și două de bronz (2012, 2024) conform statisticii prezentate de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

La dublu vâsle masculin, Florin Enache și Andrei Cornea au surprins pe toată lumea, echipajul lor s-a impus la Szegted. Cu încrederea la nivel maxim, Enache și Cornea au câștigat medalia de aur. Este prima medalie de aur în istoria europenelor în această probă pentru România care mai are 2 medalii, argint (2018) și bronz(2019).

Andrada Moroșanu a fost la un pas de podium la simplu, a pierdut bronzul pe ultimii metri ai cursei. Mihai Chiruță a terminat pe primul loc în Finala B la simplu.

Barca de 8+1 a fost compusă din: Simona Radiș, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Adriana Adam, Roxana Anghel, Magda Rusu și Victoria Petreanu. Este a 18 medalie din palmaresul acestei bărci, a 17-a de aur, al 8-lea titlu consecutiv (2007 -2024, 2017-2024). O singură dată România a luat bronz, în 2015. La o singură ediție România a lipsit de pe podium, 2016.

Sursa Federatia Romana De Canotaj și COSR

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea