Stan Turcu și performanța sa de la UTMB. Locul 1 la categoria de vârstă 70-74

0
785
Stan Turcu și performanța sa de la UTMB. Locul 1 la categoria de vârstă 70-74

Stan Turcu și performanța de la Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB), cursă de nivel mondial în ultraalergare. 171 kilometri. Este o proba grea unde ajungi greu fiindcă trebuie să ai punctaj obținut doar la curse partenere de minim 90-100 kilometri. Stan Turcu reușește să termine întrecerea la 74 de ani, un record de vârstă!

Stan Turcu și performanța sa de la UTMB. Locul 1 la categoria de vârstă 70-74
Sursa Xrace

Stan Turcu și performanța de la Ultra Trail du Mont Blanc. AIMX a prezentat parcursul său ani la rând!

Stan Turcu a descoperit alergarea de mai bine de un deceniu.  „Dacă nu începeam să alerg nu mai aveați cu cine vorbi acum”. A ținut să-și sărbătorească cifra rotundă la 70 de ani cu un ultramaraton care să aibă startul chiar de ziua lui: 22 iunie. Lavaredo Ultra Trail a fost singurul pe care l-a găsit (120 de kilometri, cu 5800 de metri diferența de nivel). Fix la 3 luni de la „petrecere”, în week-end ul 21-23 septembrie, Stan Turcu a luat startul și la Apuseni Ultra Race (170 de kilometri). Citiți un interviu realizat pentru Băneasa Forest Run.

Ce s-ar fi întâmplat cu Stan Turcu daca nu începea să alerge!?!

”Când începeam alergarea, la 60 de ani, domnul Chiurlea termina UTMB-ul, cursa de 170 de kilometri. Avea 69 de ani. Am citit povestea lui și mi-am zis “omul a alergat 170 de kilometri și eu nu pot să alerg niște curse mici. De la el am prins curaj să mă apuc, la 60 de ani, de alergare. Este o sursă de inspirație și de curaj pentru mine.  ”.

Intrase în clubul Ro Maraton unde cei doi s-au întâlnit. Stan Turcu este de profesie inginer electronist. A absolvit Facultatea de Electronică Aplicată din cadrul Institutului Politehnic București. Este născut în Brăila, dar trăiește de mulți ani în București.

 Articolul continuă pe Baneasa Forest Run.

  Pe AIMX puteti citi aici și despre Popovici şi Preda, care au urcat pe podium la Mostar, Constantin şi Cătălin au repetat performanţa cu aur (Popovici) şi argint (Preda) de la Europenele de nataţie de la Roma, în proba de high diving.

Sursa Baneasa Forest Run.