Eduard-Michael Grosu a câştigat prima ediţie a L’Étape România by Tour de France

0
478
Eduard-Michael Grosu a câştigat prima ediţie a L'Étape România by Tour de France
sursa L’Étape Romania by Tour de France

Eduard-Michael Grosu a câştigat pentru Androni Giocattoli Drone Hopper prima ediţie a cursei L’Étape România by Tour de France. Cursă de ciclism dedicată amatorilor şi pasionaţilor, care a reunit peste 1.300 de participanţi la Bucureşti.

Eduard-Michael Grosu a câştigat pe traseul ”The Race” de 85 kilometri la București, în 1.54.48. Serghei Ţvetcov de la Wildlife Generation Pro Cycling l-a urmat pe Edi la două secunde. Cosmin Bidilici de la CSA Steaua a fost pe trei cu timpul 3.34.0.

L’Étape by Tour de France este un eveniment de top de ciclism cu participare în masă. Întrecerile sunt desfăşurate în 20 de ţări în acest an. Sunt 26 de evenimente globale. L’Étape by Tour de France oferă cicliştilor amatori posibilitatea de a concura sau de a merge pe o etapă de Turul Franţei chiar la ei acasă.

La feminin a câștigat Maria Ecaterina Stancu, după 2 .04.17, urmată la trei secunde de triatlonista Antoanela Manac şi la peste un minut de Miriam Stan.

Al doilea traseu de duminică a fost ”The Ride”, cu o lungime de 42 de kilometri, iar Rareş Alexandru Panait s-a impus în 57.45.0. A fost urmat de Nicuşor Panaitescu (01:01:26) şi de Cătălin Sandu (01:01:26).

La feminin a câştigat Gabriela Bucur, în 1.10.18, urmată de Felicia Stoian (01:12:49) şi de Cristina Bitiri (01:17:23).

Cel mai scurt traseu a fost ”City Adventure”, lung de 14 kilometri, câştigat de Paris Matei, în 23.43.0, urmat la o secundă de Matei Ene şi de Cristian Voluţă.

Antonia Maria Orăzan s-a impus, în 23.51.0, în fața Marei Perşoiu, cu 56 secunde, şi cu Alexandra Gabriela Mihordea, clasată la 57 de secunde.

Pe AIMX puteti citi aici și despre Popovici şi Preda, care au urcat pe podium la Mostar, Constantin şi Cătălin au repetat performanţa cu aur (Popovici) şi argint (Preda) de la Europenele de nataţie de la Roma, în proba de high diving.