A doua medalie a României la CE de scrimă pentru juniori, adusă de Emilia Corbu

171

Emilia Corbu a adus României a doua medalie la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori de la Porec (Croaţia). Sportiva de la CSTA Bucureşti a cucerit bronzul în proba de floretă. Prima medalie a României fusese tot un bronz, cucerit de Ilinca Pantiş la sabie.

Emilia Corbu, depăşită de două italience

Emilia Corbu a învins-o în turul al doilea pe Karina Vasile (CSA Steaua) cu 15-12, iar în optimi a trecut de poloneza Karolina Zurawska, 15-8.

Românca a beneficiat în sferturile de finală de retragerea italiencei Marta Ricci, dar a pierdut semifinala cu italianca Martina Favaretto, cu 5-15.

Favaretto a cucerit aurul, iar pe locul 2 s-a clasat o altă reprezentantă a Italiei, Vittoria Ciampalini.

Karina Vasile s-a clasat pe locul 27, Anca Săveanu (CSA Steaua) pe 31, iar Andreea Gheorghe (CSA Steaua) a încheiat a 41-a.

În proba masculină de sabie, Alexandru Zmău (CSM Iaşi) a fost cel mai bine clasat român – locul 12. Rareş Ailinca, Răzvan Stănescu (ambii de la CS Dinamo) s-au clasat pe 23, iar Andrei Păştin (CS Dinamo) pe 43.

Ilinca Pantiş a cucerit, joi, prima medalie a României la Europenele de juniori, bronz în proba de sabie.

Vineri, cel mai bun loc a fost ocupat de Vlad Roşu (CSA Steaua) la floretă masculin, 34. Alexandru Sîrb (CSA Steaua) s-a clasat pe 36, Silviu Roşu (CSA Steaua), pe 51, iar Alexandru Pîrva (CSA Steaua), pe 57.

În aceeaşi zi, în proba feminină de spadă, Andrada Ghica (CS Dinamo) a încheiat pe locul 47, Talida Enache (CS UNEFS) a ocupat locul 64, Mihaela Leonte (CS Dinamo) pe 70, iar Cristina Constantinescu (CSA Steaua), pe 71.

Duminică au loc probele pe echipe la spadă masculin, floretă masculin şi sabie feminin.

Pe Aimx puteti citi aici si despre finalul Cupei Natiunilor la sanie! Este triumf pentru Raluca Stramaturaru! Succes pe plan mondial la sanie!

Credit foto: Facebook Federatia Romana de Scrima