Adelina Panaet și Dorin Rusu câștigă 5K la Brașov „Crosul 15 Noiembrie”

47
Adelina Panaet și Dorin Rusu câștigă 5K la Brașov „Crosul 15 Noiembrie”
sursa FRA

Adelina Panaet și Dorin Rusu câștigă 5K la Brașov. A fost prima ediție a Campionatului Național de alergare pe șosea 5K, competiție rezervată seniorilor, U23 și U20, individual și pe echipe, feminin și masculin, la startul căreia s-au aliniat 158 de alegători conform Federaţiei Române de Atletism.

Adelina Panaet și Dorin Rusu câștigă 5K la Brașov, eveniment organizat la împlinirea a 35 de ani de la „Revolta anticomunistă a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane Brașov (UAB) de la 15 Noiembrie 1987”.

„Crosul 15 Noiembrie”, este cea mai longevivă din România, ajunsă la ediția cu numărul 33. Motiv în plus ca în cadrul acesteia să se deruleze, în premieră, Campionatul Național 5K. Federația Română de specialitate remarcă organizarea, cu o înaltă încărcătură emoțională, care a aparținut Asociației Județene de Atletism (AJA) Brașov, în parteneriat cu Federația Română de Atletism (FRA), cu sprijinul Asociației 15 Noiembrie 1987, al Primăriei Municipiului Brașov și al Consiliului Local Brașov.

Dorin Andrei Rusu (CSM Craiova – 0h13:38,3), a fost urmat de Alexandru Nicolae Soare (CSM Bacău – 0h13:43,0) și de Maxim Răileanu (CSM Cluj Napoca – 0h:13:46,5)

Adelina Panaet (CS Știința Bacău; CSM Constanța – 0h15:47,3), a fost urmată de alergătoarea Delvine Meringor (CSA Steaua București – 0h15:51,6) și de Claudia Prisecaru (CSM Focșani 2007 – 0h16:04,5). De menționat că în cadrul „Crosului 15 noiembrie” reprezentanții României au sosit pe poziția a doua, după atleți din Kenya. Toate rezultatele la individual sunt aici!

În septembrie, Andrei Dorin Rusu a făcut record național. Singura competiție de alergare World Athletics Elite Label 10K din Sud Estul Europei din acest an a intrat în istorie.

Andrei Dorin Rusu a făcut record național 0:28:38 la BrașovRecord Personal pentru Nicolae Soare 28:41 pe 10 kilometri.

Andrei Dorin Rusu a făcut record național în cursa în care Nicholas Kipkorir Kimeli și Sheila Chepkirui, ambii din Kenya, au realizat cele mai rapide performanțe alergate vreodată în proba de 10 kilometri, în România.

”Primul meu RECORD NATIONAL și sper să nu mă opresc aici. Rezultatul îmi dovedește că sunt pe drumul cel bun și mă face să îmi doresc mai mult iar pentru că astfel de rezultate vin cu o muncă în echipă, vreau să mulțumesc celor ce sunt alături de mine în cele mai grele momente.”- postare pe pagina de socializare a lui Andrei Dorin 

Rezultatele de la 5k Brașov sunt aici!

Pe AIMX  citiți mai multe articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!