Adrian Bontiu dupa NFL Monaco:”Ziua era imposibil sa alergi din cauza aglomeratiei”

411

 Adrian Bontiu a vorbit pentru aimx.ro despre experienta NFL Monaco. Este al treilea concurs din seria „No Finish Line” la care participa dupa Paris si Atena. A ramas impresionant de mobilizarea extraordinara a oamenilor.„Ramai fara cuvinte cand vezi cata lume raspunde prezent pentru astfel de cauze umanitare”. In plan sportiv ultramaratonistul din Reghin a alergat 605 kilometri in 8 zile.

Adrian Bontiu dupa NFL Monaco:”Am alergat mai mult noaptea”

Adrian Bontiu NFL MonacoBucla de 1,4 kilometri pe care s-a desfasurat competitia a fost supraaglomerata pe parcursul zilei. Se mergea „bara la bara”. „Cred ca la un moment dat am fost aproape 2000 de oameni in acelasi timp. In total au fost 14 mii de oameni: de la printul Albert de Monaco, actori, sportivi de performanta, artisti…Nu prea aveai loc pe bucla. De asta am preferat sa alerg mai mult noaptea. A iesit un antrenamant foarte bun. Am facut si 600 de kilometri, de trei ori mai mult decat as fi alergat in mod normal in pregatire”, a spus Adrian ( foto dreapta, impreuna cu Andrei Catalin, antrenor la juniorii lui AS Monaco) pentru site-ul nostru.

„Am alergat la 65-70 la suta din capacitatea mea. Am terminat fara nicio „avarie” si asta ma bucura. A fost o atmosfera incredibila.Cel mai frumos concurs No FiniSh Line la care am participat.” – Adrian Bontiu

Adi a slabit 7 kilograme si a terminat pe locul 2 la categoria SENIORI. Pentru fiecare kilometru parcurs de cei 14 mii de oameni sponsorii competitiei vor dona un euro copiilor cu probleme. No Finish Line Monaco a fost un antrenament oficial inaintea celui mai greu ultramaraton din cariera sa: 16 zile de alergare la Atena, in luna ianuarie.

Adrian Bontiu va incepe ultramaratonul de la Atena in luna ianuarie si il va incheia in februarie 2019

Se pregateste de cel mai dificil concurs al carierei din luna iulie. Pune accent pe volum. E constient ca trebuie sa aiba un numar mare de kilometri alergati pentru a face fata.

„Vor fi 16 zile de alergare. Stiu la ce sa ma astept. Anul trecut am participat la ultramaratonul de 10 zile, timp in care am alergat 751 de kilometri. Mi-as dori o medie de 100 de kilometri pe zi. Important este sa merg constant”a mai declarat Adrian.

Autor: Vlad Lucian Arhire