Adrian Olaru a inceput judo in Italia si cucereste medalii pentru Romania

404
Adrian Olaru a inceput judo in Italia si cucereste medalii pentru Romania

Adrian Olaru a urcat pe podiumul de premiere la Cluj. Adrian Sulca , Laris Bors si Mircea Tomescu au castigat medaliile de aur in prima zi a Cupei Europene de Judo sub 21 de ani la Cluj. De asemenea pentru Romania au castigat medalii de bronz Alina Jorovlea si Olga Severin. 

Adrian Olaru a vorbit despre povestea sa in judo pentru AIMX!

„Am inceput judo in Italia la un club din Roma in anul 2008.  Eram foarte energic! Dupa opt ani am devenit campion national de cadeti in Italia la 55kg. A fost rezultatul care m-a facut sa ajung component al lotului Italiei. Am devenit sparing pentru campionul olimpic Fabio Basile. In anul 2017 dupa un concurs organizat la Arad , l-am cunoscut pe antrenorul Emil Morar care m-a convins sa vin sa fac judo in Romania la clubul Csm Oradea. Dupa ce am venit in Romania in scurt timp am devenit component al lotului national de tineret.”-Adrian Olaru

Adrian Olaru a inceput judo in Italia si cucereste medalii pentru RomaniaAdrian Olaru a evenit campion national de juniori si tineret. A cucerit apoi Cupa Romaniei de seniori si a devenit campion Balcanic (rezultate din 2018). In acest moment Adrian este antrenat de profesorii Emil Morar, Dan Fasie si Szoke Laslo

In acest an in martie Adrian Olaru a obtinut cel mai bun rezultat in limitele categoriei 66 kg. Adrian a reusit sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului, devenind Campion National de Seniori. Adrian a repurtat 4 victorii.

Sapte medalii au cucerit sportivii oradeni la Nationalele de Judo pentru seniori 2019. Finala competitiei s-a desfasurat in Sala Polivalenta din Iasi. La concurs au participat 170 de sportivi de la marile cluburi din tara.

Pe AIMX puteti afla cine a castigat medaliile la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Tokyo. Aur si argint pentru Romania in Japonia! Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea