Al treilea record consecutiv stabilit de Robert Glință. Performanță în ISL

187
Al treilea record consecutiv stabilit de Robert Glință. Performanță în ISL
sursa instagram Robert Glinta

Al treilea record național a fost stabilit de Robert în proba de 200 metri spate. Robert a înotat în 1:51.87. Celelalte recorduri , obținute de Robert în Ungaria au fost în zile consecutive. Întrecerile din bazin de 25 de metri se țin in cadrul ISL. Dupa recordul național la 50 metri spate (23.12), Robert a facut record și la 100 metri spate, în etapa a șaptea a International Swimming League.

Al treilea record național obținut de Robert Glință în probele de spate după ce a trecut peste problebele cauzate de coronavirus.

Robert a fost pe 5 în proba de 200 metri spate câștigată de Evgeny Rylov în 1:48.62. La International Swimming League (ISL), Robert face parte din echipa Iron. Competiția a fost creată pentru cei mai buni înotători din lume.

Al treilea record consecutiv stabilit de Robert Glință. Performanță în ISL
sursa Instagram Robert Glinta

”Rezultatele sigur au fost incununate cu asemenea succes si datorita pregatirii foarte bine pusa la punct savarsita acasa. Aceste rezultate semnifica faptul ca ritmul si felul pregatirii de care am parte este foarte bun si vor fi un factor motivant pentru toti cei care ma ajuta in acest sens.” Robert Glinţă s-a născut la 18 aprilie 1997, la Piteşti. A început sportul în sală. A făcut karate, după care a trecut la nataţie. A fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vară din 2016. La Rio de Janeiro a obținut locul 8 în proba de 100 de metri spate, cu timpul de 53 de secunde şi 50 de sutimi. După participarea în Brazilia, Robert a obținut calificarea și pentru Tokyo.

In aprilIe 2019 Robert Glinta a devenit primul roman calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Robert a reusit sa coboare sub baremul de calificare la 100 metri spate. Rezultatul a fost obtinut la reuniunea de la Guangzhou, in China. La finalul anului 2019, la Campionatele Europene in bazin scurt (25 metri) de la Glasgow, Robert a fost medaliat. A obtinut locul 3 la 100 metri spate. Robert Glinţă era medaliat cu argint la Campionatele Europene de la Glasgow, în 2018, în proba de 50 de metri spate.

Pe AIMX aflati aici si despre obiectivele pe care le au ciclistii romani la Campionatele Europene de Velodrom.

Autor Ovidiu Pețenghea