Elitele alearga EcoMarathon. aimx.ro relateaza de la Moieciu de Sus

729

Elitele alearga EcoMarathon. Editia a 9-a are nume importante la start. Atat in proba de cros, cat si la maraton. aimx.ro va oferi cititorilor informatii in timp real de la EcoMarathon. Primele detalii vor aparea pe site, LIVE-TEXT, sambata, incepand cu ora 8 dimineata.

Palici, Zinca, Buta sau Denisa Dragomir alearga EcoMarathon

alearga la EcoMarathon1789 de alergatori este ultima cifra anuntata de organizatorii EcoMarathon cu privire la numarul participantilor. O lupta extrem de interesanta se va da pentru primele locuri. Elitele alearga EcoMarathon si in 2018. La maraton cei mai valorosi sportivi vor primi numere speciale. Viorel Palici (FOTO) are numarul 1. Este sportivul cu cele mai bune rezultate la EcoMarathon: a castigat de 4 ori maratonul (2010,2011,2016,2017) si o data crosul (2012). Cel mai bun timp al sau este 3.29.24. Unul dintre principalii adversari va fi Ionut Zinca. Revenit dupa o accidentare care l-a tinut departe de trasee pentru multe luni Zinca este unul din marii favoriti la locul intai. 

 George Buta, locul 37 la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud, alearga Eco Marathon pentru a sasea editie

George Buta are 5 prezente pe podium la EcoMarathon: de doua ori a castigat locul 1, de doua ori s-a clasat pe 3 si o data a obtinut pozitia a doua. George este si detinatorul recordului cursei: 3.28.40 (2015). George Buta vine dupa o editie a Jocurilor Olimpice de iarna in care a urcat pe locul 37 la biatlon, la individual. Localnicul Cristian Mosoiu este un alt pretendent la locurile din TOP. In 2011 a avut un duel incredibil cu Palici cu care a trecut linia de finish umar la umar. Andrei Preda, Silviu Balan, Gheorghita Vitalie sunt alti alergatori care cu siguranta vor avea un cuvant important de spus. 

  Denisa Dragomir detine recordul cursei de cros si este marea favorita si in 2018.

1.12.42 de secunde este cel mai bun timp obtinut vreodata, la feminin, la cros. Recordul ii apartine Denisei Dragomir si a fost reusit in 2016. La baieti, fondistul Paul Pepene este unul dintre principalii favoriti. Paul vine dupa cel mai bun rezultat al carierei:locul 24 la Jocurile Olimpice, la skiatlon.

aimx.ro va va tine conectati la acest eveniment incepand cu ora 8 dimineata. Pe site vom realiza un LIVE-TEXT cu principalele up-date-uri si informatii de pe traseu. Pe pagina de facebook vom publica fotografii, video-uri si vom face transmisiuni LIVE. 

Lista cu participanti o puteti consulta aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: EcoMarathon facebook