Alergare internationala in ultima zi din an: ” Corrida de Houilles”

0
1083

Eveniment traditional creat in 1972 de Alexandre Joly, Corrida Houilles a avut ca inspiratie intrecerea din Brazilia, de la Sao Paolo.

Dupa 29 de ani de la prima cursa, Corrida Houilles a fost omologata si beneficiaza in prezent de categoria argint oferita de Federatia Internationala de Atletism. De la intrecerea initiala de 9,6 km se alearga din 1992, 10 km.Houilles este o „comuna” in departamentul Yvelines din regiunea Ile-de- France, la 7 km. nord-est de Paris.

Cornelius si-a aparat in 2016 titlul in Corrida
Cornelius Kangogo castigator 2016 Corrida Pedestre Internationale de Houilles 10km (Jiro Mochizuki) © Copyright

Europenii au facut recorduri anul trecut! Elvetianul Julien Wanders a stabilt recordul „tarii cantoanelor” la 10 km. Julien a incercat sa-i incurce pe atletii africani. Printre favoriti si castigatorul din 2015, Cornelius Kangogo. Julien a trecut linia de sosire dupa 28’22.  Insa Kangogo si-a aparat titlul. Kenianul l-a depasit pe Wanders si a terminat intrecerea cu 28′ 19!

Julien s-a multumit cu locul doi si cu noul record national imbunatatit cu trei secunde. La juniori, Cecile Lejeune a stabilut recordul national al Frantei.

Pentru a 46-a editie Corrida Houilles se anunta un super eveniment international, iar europenii forteaza victoria in fata africanilor.

Viola castigatoare in 2016 Corrida Pedestre Internationale de Houilles 10km (Jiro Mochizuki) © Copyright

 

La feminin anul trecut s-a impus Viola Jelagat Kibiwot din Kenya. A facut recordul competitiei. 10 km in 31’14. La capitolul surprize a aparut Benjamin Pires, vicecampionul Frantei la 5000m. A participat fara nume pe lista de start. Din cauza ca a intarziat a fost trecut pe lista ca atlet necunoscut. Benjamin a terminat cursa cu al treilea rezultat dintre francezi si a fost recunoscut de colegii de la lotul national.

Credit foto: IAAF.ORG, Corrida-Houilles.fr

Autor: Ovidiu Petenghea