Alex Ilie a câștigat la Maraton XCM / XCO Movilele Blajelului 2021

112
Alex Ilie a câștigat la Maraton XCM / XCO Movilele Blajelului 2021
sursa BikeXpert Racing Team

Alex Ilie s-a impus la Maraton XCM / XCO Movilele Blajelului 2021,pe traseul de 32 km! Și-a testat forma de moment pe care o crește după un program de antrenamente bine structurat.

Alex Ilie a câștigat la Maraton XCM / XCO Movilele Blajelului 2021 înainte de competițiile importante.

”Am participat sâmbătă la Blajel, la cursa de cross country olimpic, pe care am reușit să o câștig la sprint. Nu am pornit cu o strategie anume, pur și simplu am atacat în momentele în care mă simțeam bine. Am reușind să îmi desprind toți adversarii de la categoria mea de vârstă (15-16 ani), încă din cel de-al doilea tur. Doar juniorul Vlad Armean, de la ACS Next Sports a reușit să rămână cu mine pe întreg parcursul cursei, însă în cele din urmă l-am învins la sprintul de final.”

Duminică Alex a luat startul și la cursa de maraton de 32 de km din cadrul aceluiași eveniment de la Blajel.

”Vremea nu ne-a pus probleme, însa traseul a fost umed pe alocuri, ceea ce a făcut că acesta să fie un pic provocator. Din punctul meu de vedere nu a fost un traseu foarte tehnic ci mai mult de viteză. În ultima parte a traseului, după un atac pe cea mai abruptă urcare, am reușit să mă desprind și am trecut primul linia de sosire, clasându-mă astfel pe primul loc atât la categoria mea de vârstă, dar și în clasamentul general. Aceste victorii îmi indică faptul că antrenamentele mele merg bine și mă motivează să continui să dau tot ce am mai bun de fiecare dată când mă așez la linia de start. M-am simțit bine pe bicicletă ceea ce e un semn bun pentru mine în privința următoarelor concursuri.”

Pentru Alex cea mai importantă victorie pe care a obținut-o este cea de la Campionatul Național de XCO din 2020, desfășurat la Câmpulung Muscel.

”Mi-am îndeplinit un vis, acela de a fi urcat pe cea mai înalta treaptă a podiumului și de a deveni campion național la această disciplină. Consider că a fost primul pas semnificativ în carieră mea. Titlurile de campion în Cupa României de XCO dar și titlul de campion de ciclocros din același an îmi demonstrează că drumul pe care l-am ales este cu siguranță cel bun!”

Alex Ilie a obținut în acest an 3 victorii din 3 posibile la categoria lui de vârstă și se pregătește de Campionatul European de XCO din Italia.

”Sper să fac o figura frumoasă, acesta fiind primul meu concurs la nivel internațional. Probabil că îl voi trăi că pe un examen adevărat …. Un alt obiectiv foarte important este Campionatul Național, acolo unde țintesc să îmi apar titlul de campion dar și etapele de cupa națională sunt în topul priorităților mele din acest an. Alături de mine în acest parcurs îmi sunt întotdeauna părinții, care îmi sunt alături necondiționat dar și echipa Dinamo BikeXpert care mă susține și este că a două mea familie și bineînțeles antrenorii mei, Stan Cristian, Răzvan Jugănaru și Alexandru Avram. Sunt conștient că fără ajutorul lor, ar fi fost imposibil să realizez ceea ce-mi place cel mai mult să fac și implicit ceea ce mi-am propus până acum și sper să continue să mă sprijine că și până acum.”

Pe AIMX aflați aici și despre cei mai buni înotători de la Campionatele Naționale.