sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăFII DE NEOPRITAlex Ion a concurat la Ironman Israel. 3.8km înot, 180km ciclism și...

Alex Ion a concurat la Ironman Israel. 3.8km înot, 180km ciclism și 42km alergare

Alex Ion a concurat la Ironman Israel. Triatlonistul a reușit în septembrie un rezultat de senzație. La 22 de ani a devenit primul român din istorie care coboara sub 4h într-o cursa de HALF ( 1,9 km înot, 90 de km bicicletă și 21,1 alergare).  În Noiembrie, Alex a ajuns în Israel.

Alex Ion a concurat la Ironman Israel. Declarație:

Alex Ion a concurat la Ironman Israel. 3.8km înot, 180km ciclism și 42km alergare

”A fost Ironman Israel. Sau cea mai grea zi din cariera mea de triatlet. Mama natură nu a ținut cu mine și mi-a oferit o experiență de neuitat. Vânt și ploaie torențială. Din cele 9h și 23’, am tras de mine cu un singur gând ”nu renunț nici dacă ajung să merg” doar sunt #unstoppable! Mulțumesc mult tuturor celor care credeți în mine și m-ați urmărit pe parcursul zilei, dar mai ales celor mai importante persoane din viața mea și echipei fără de care nu aș fi ajuns aici.”

Alex Ion și cel mai rapid timp obținut la Campionatul Național, la H3RO Mamaia. Alex este primul român care a coborât sub 4 ore pe distanța de Half Ironman, în data de 18 septembrie 2022, la Belgrad, Serbia. Apoi a evoluat la Mamaia pentru record.

Alex Ion și cel mai rapid timp făcut de un român pe distanța de Half-Ironman

Alex Ion și cel mai rapid timp. Record la Mamaia, după record la cursa 11Tri Belgrade în 3h 57′ 47”. În Serbia a participat și Mihai Vigariu cu finish în 4h 08′ 22”.

”3h 57’ 47” doar 6 zile a rezistat recordul pe care l-am făcut la Belgrad…ca să îl corectez la noi acasă, la cel mai mare eveniment de triatlon din România! Am trecut linia de finish În 3h 55’ 36” care reprezintă cel mai rapid timp făcut de un român pe distanța de Half-Ironman (1.9km înot, 90 kilometri bicicletă și 21 kilometri alergare).” postare pe pagina de socializare a lui Alex Ion.

Pe AIMX  citiți și articole din natație!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE