Oui, Nice! Alex Toma s-a calificat pentru a treia oara consecutiv la Mondialul de Half IronMan

548

Alex Toma l-a „gasit” pe Mos Craciun la caldura. Triatlonistul roman a primit cadoul in Bahrain: calificarea la Campionatul Mondial de Half IronMan. Este pentru a treia oara consecutiv cand Alex reuseste aceasta performanta. Este primul roman cu 3 calificari la activ.  Un sezon macinat de o accidentare la tendon se incheie fabulos. 2 curse de TOP in doar 5 sapatamani: record national si calificare la Mondial.

Alex Toma s-a calificat de pe locul 4 din 91 de concurenti la categoria 25-29 de ani, la IronMAN 70.3 Bahrain

Alex Toma s-a calificat   IronMan 70.3 Bahrain s-a desfasurat la Manama, capitala Bahrainului. Orasul are putin peste 150 de mii de locuitori. Aproximativ un sfert din totalul populatiei tarii. Daca traseul de bicicleta (90 de kilometri) a avut o singura bucla, alergarea (21 de kilometri) s-a desfasurat in inima capitalei. Organizatorii au optat pentru 3 tururi tocmai pentru ca altetii sa aiba parte cat mai mult de sustinerea publicului. Inotul (1,9 kilometri) s-a tinut la Avenues Bahrain. Alex Toma a reusit la finalul concursului un timp de 4 ore, 11 minute si 41 de secunde. S-a clasat pe locul 4 la categorie si a primit „viza” pentru Mondialul de anul viitor. 

„Multumesc tuturor persoanelor care cred in mine si ma sustin ! Va imbratisez !”, a fost primul mesaj transmis de Alex Toma dupa incheierea concursului. 

Competitia va avea loc la Nisa, in Franta, in perioada 7-8 septembrie. In 2017, Alex a fost cel mai bine clasat roman la Campionatul Mondial de Half IronMan din Chattanooga, Tennessee, Statele Unite ale Americii. Detalii, ai aici!

In Bahrain s-a stabilit si un nou record mondial pe aceasta distanta. Norvegianul Kristian Blummenfelt a reusit o performanta fabuloasa: 3 ore, 29 de minute si 4 secunde.

Alex Toma: „Sunt la fel de fericit ca dupa prima calificare. Este cel mai bun moment al carierei”

Alex Toma s-a calificatFinalul lui 2018 a fost unul extraordinar pentru sportivul bucurestean. A participat la doua concursuri IronMan 70.3 in decurs de doar 5 saptamani. Din Turcia s-a intors cu un nou record national pe aceasta distanta (4.09.24), iar din Bahrain cu o calificare la Campionatul Mondial de Half IronMan. „Am muncit enorm in ultima perioada. A fost foarte dificil sa revin dupa 3 luni in care nu am putut alerga. M-a ajutat foarte mult recuperarea facuta cu kinetoterapeutul Pavel Virgil. De la inceputul lunii septembrie m-am antrenat fara frica. Au fost zile si cu trei antrenamente. Iar rodul muncii mele s-a vazut: record national + calificare. Nu am mai avut doua competitii atat de importante intr-un interval atat de scurt. Este cel mai bun moment al carierei mele. Sunt foarte fericit”, a spus pentru aimx.ro Alex.

Recordul national l-a corectat cu 7 secunde. In Bahrain a crezut la un moment dat ca ar putea sa-si doboare din nou propria performanta.„M-am gandit o singura data in cursa ca as putea obtine un timp mai bun. Am avut mari probleme la alergare cu basicile. Am terminat cu picioarele pline de sange. Efectiv simteam ca mi se rupe carnea. Cel mai greu de suportat era la intoarceri. La kilometrul 7 m-am oprit efectiv sa-mi intind sosetele, sa nu aiba cute. Am strans din dinti apoi si am continuat.” a mai povestit Alex.

„Inainte de cursa m-am intretinut vreo 10 minute cu neamtul Jan Frodeno, campionul olimpic si campionul en titre de la Mondialul de Half IronMan. Un baiat extraordinar. Am vorbit mai multe. Printre altele l-am intrebat de ce inoata cu verigheta pe deget 🙂 si daca nu ii este teama ca o va pierde. Mi-a raspuns ca asa e obisnuit si ca la alergare o roteste tot timpul pe deget, se joaca cu ea si se gandeste la sotia lui.”– Alex Toma pentru aimx.ro

  Pentru Alex urmeaza acum o luna de pauza. In 2019 isi doreste sa continue progresul „De munca nu imi este frica, sanatos sa fiu. Daca sunt sanatos sper sa reusesc sa progresez si mai mult. Mi-as dori sa ajung in apropierea barierei de 4 ore.”  

Autor: Vlad Lucian Arhire