sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăCAMPIONIAlexandra Predescu este pe urmele lui Branza si Deac. Medalie istorica la...

Alexandra Predescu este pe urmele lui Branza si Deac. Medalie istorica la scrima!

Alexandra Predescu este in progres. Sportiva de la CSA Steaua trece de la titlul national la argint european  si la argint mondial in cateva luni!

Alexandra Predescu este hotarata sa entuziasmeze in acest an!

La Craiova, la Campionatele Nationale de spada pentru Tineret (U23) a reusit sa castige atat la individual cat si la echipe pe plan national. A urmat pentru Alexandra parcursul cu medalie  la Europeanul de scrima din Rusia.

Alexandra Predescu este setata sa dea asalt dupa asalt pentru succes.

Antrenata de Iulian Bratu a ajuns la medalie la Soci. Dupa argintul de la Europeanul din Rusia a urmat participarea la Mondialul din Italia. Echipa de spada junioare a luat startul la inceput de aprilie la Verona, la Mondiale. Alexandra si colegele ei au avut o evolutie foarte buna.  Bianca Benea, Zsuzsa Schlier, Denisa Barosan s-au aflat in echipa cu Alexandra sub coordonarea antrenorilor Nicolae Ille si Iulian Bratu.

„Ziua de 3 aprilie va ramane cu siguranta mult timp in amintirea noastra. Am avut un drum plin de emotii, suspans si  lacrimi de fericire, care s-a incheiat pe podium cu medalia de argint. Aceasta medalie vine dupa un efort colectiv, intreaga echipa a luptat ca sa ajunga pe podiumul mondial. Am muncit si nu am incetat nicio clipa sa credem ca vom invinge. Daca pot sa descriu in cateva cuvinte ce s-a intamplat in Italia spun ca a fost o nebunie de neuitat. Le multumim tuturor celor care ne -au fost alaturi si speram sa le aducem in suflet la fel de multa bucurie ca de la Mondiale.” Alexandra Predescu pentru AIMX!

Alexandra Predescu nu s-a oprit in Italia pana nu a avut medalia asigurata.

Este prima medalie pentru scrima romaneasca la un Campionat Mondial, intr-o proba de juniori, dupa o pauza de zece ani. Precedenta reusita venea de la Simona Deac (actuala Pop). A fost tot argint la spada junioare individual, la Acireale (Italia), in 2008. La echipe, Romania a castigat la Mondiale ultima data in 2004. Ana-Maria Branza, Simona Alexandru, Loredana Iordachioiu si Oana Puiu cucereau bronzul în proba de spada pe echipe, la Plovdiv, in Bulgaria.

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE