Alexandru Matei a obținut bronz la Campionatele Europene de judo de la Sarajevo

0
245
Alexandru Matei a obținut bronz la Campionatele Europene de judo de la Sarajevo

Alexandru Matei a cucerit medalia de bronz la categoria 60 de kilograme în prima zi a Campionatelor Europene de judo, la categoria sub 23 de ani în Bosnia-Herţogovina.

Alexandru Matei a obținut bronz la Campionatele Europene de judo de la Sarajevo

Alexandru Matei a câştigat confruntarea pentru medalia de bronz la Europenele de Judo cu israelianul Ariel Shulman.

Alexandru Matei a trecut în primul tur de armeanul Ervand Nersesian, în optimi a câştigat în faţa spaniolului Jaume Bernabeu Rico, în sferturi s-a impus în faţa lui Emiel Jaring, din Țările de Jos, însă a pierdut semifinala cu azerul Kanan Ismailov.

Adrian Şulcă s-a clasat pe locul cinci la 73 de kilograme. El este campion olimpic de tineret, titlu obținut în 2018, este campion european şi mondial de juniori în 2021.

Ioan Dzitac, medaliat cu bronz la Europenele de juniori de anul acesta, a pierdut în primul tur în faţa armeanului Stiopa Darbinian.

În concursul feminin, la categoria 48 kilograme, Florina Bădiceanu a fost învinsă în optimi de belgianca Jente Verstraeten.

La categoria 63 kilograme, Florina Ivănescu a fost întrecută în optimile de finală, de italianca Antonietta Palumbo. Florina este vicecampioană europeană de cadeţi în 2019.

La competiție participă 300 de judoka din 40 de ţări, 175 la masculin şi 125 la feminin.

Cinci medalii de aur au obținut în această lună românii, la judo, la Cupa Europeană. S-au impus Andrei Anghel la categoria 60 kilograme, Robert Boldiş la categoria 73 kilograme, Darius Georgescu a câştigat medalia de aur la categoria +100 kilograme,  au luat aur Giorgia Hagianu la 45 kilograme, iar la categoria 52 kilograme au evoluat şase judoka, toate românce, victoria revenind Lucianei Catană. 

Cinci medalii de aur la judo la Cupa Europeană pentru juniori de la Cluj-Napoca.
Giorgia Hagianu (Foto credit: Georgiana Zgorcea)

Cinci medalii de aur la judo la Cupa Europeană, un total de 15 medalii pentru juniorii tricolori de la Cluj-Napoca, 5 de aur, 4 de argint şi 6 de bronz.

O medalie de argint a cucerit Ioan Dzitac la categoria 66 kilograme.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea