Alin Alexandru Firfirică a câştigat medalia de argint în proba de aruncare a discului la Cupa Europei

182
Alin Alexandru Firfirică a câştigat medalia de argint în proba de aruncare a discului la Cupa Europei
sursa Gold Nutrition

Alin Alexandru Firfirică a câştigat medalia de argint în proba de aruncare a discului la Cupa Europei din Portugalia. Slovenul Kristjan Ceh a câștigat cu o aruncare la 68,30 metri, cea mai bună performanţă mondială a anului! Firfirică a aruncat la 63,78 metri la cea mai bună performanţă a sezonului. Croatul Martin Markovic a obţinut bronzul, cu 62,20 ca și în cazul lui Alin a fost season best.

Alin Alexandru Firfirică a câştigat medalia de argint în proba de aruncare a discului la Cupa Europei
Sursa Facebook, Alin Firfirică și Termure Ana Mirela

Alin Alexandru Firfirică a câştigat medalia de argint în proba de aruncare a discului la Cupa Europei de la Leiria cu o aruncare la 63,78 metri la cea mai bună performanţă a sezonului său.

Alin se pregătește pentru Jocurile Olimpice de la Paris! Concurează de la vârsta de 12 ani. A ajuns la 7 ore de antrenament pe zi. Legitimat la CSA Steaua București, a fost descoperit de Angela Popescu la Râmnicu Vâlcea și este antrenat de Teodoru Agachi.

Alin este finalist la Mondiale, unde s-a calificat cu al nouălea rezultat după ce a reuşit cea mai bună aruncare a sa din acel sezon (65,54 metri). A terminat pe 7 în finală.

Alin Firfirică s-a calificat în finală la Mondiale. Performanță obținută și de Florentina Ghelber și de Daniela Stanciu la Oregon, în SUA.

Cea mai bună aruncare din calificări i-a aparţinut lituanianului Mykolas Alekna. Sportivul de 19 ani era campion mondial Under-21.

Născut pe 3 noiembrie 1995, Firfirică a câștigat anul acesta cu o aruncare la 62.57 metri întrecerea națională pe Stadionul Iolanda Balaș Soter, la Bucureşti.

În 2015, aruncătorul a devenit campionul european la întrecerile continentale de tineret din Estonia, la Tallinn cu o aruncare de 60,64 metri.

Pe AIMX citiți aici și vești din Natație!

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea