Alin Alexuc a retrăit drumul spre aurul european de la Roma: „Am zis că am căzut în groapa cu lei”

128

Alin Alexuc e în al nouălea cer după ce a realizat la Roma cea mai bună performanţă a carierei. Românul a cucerit titlul european, după ce obţinuse bronzul la precedentele Campionate Europene, din 2018 şi 2019. Noul campion continental de la 130 de kilograme a povestit pentru aimx.ro cum i s-a părut concursul din capitala Italiei.

Alin Alexuc, la primul titlu european din carieră

„Când am văzut adversarii am zis că am căzut în groapa cu lei. Toți adversarii au fost puternici, începând cu rusul, după care azerul, este medaliat la Jocurile Olimpice, și în semifinale ucraineanul, care a reușit să-l scoată pe turc.

Mi-am gândit strategia, n-am avut emoții, am intrat concentrat și am ajuns în finală. Cu georgianul am aplicat aceeași strategie și am reușit să-l înving. Să spunem că de data asta istețimea a bătut forța„, a declarat Alexuc.

Alexuc a trecut în optimi de rusul Zurabi Ghedehauri, în sferturi l-a întrecut pe azerul Sabah Saleh Shariati, în semifinale a câştigat în faţa ucraineanului Nikola Kucimi, iar finală l-a învins pe georgianul Levan Arabuli (6-1).

Luptătorul de greco-romane visează la o medalie la Tokyo, unde speră să participe la a treia ediţie de Jocuri Olimpice. Alexuc a ratat de puţin podiumul în 2016, la Rio de Janeiro, unde a pierdut meciul pentru medalia de bronz.

„În ceea ce privește Jocurile Olimpice, doresc să o iau pas cu pas. În primul rând vreau să fiu pregătit sută la sută pentru turneul european de calificare pentru Tokyo și unde am ca target calificarea. Pentru mine ar fi a treia prezenţă la Jocurile Olimpice și vreau să cred că am avut parte de o experiență în trepte.

În 2012, la Londra, am simțit pulsul competiției, la Rio, în 2016, m-am luptat pentru medalie, dar am pierdut, iar acum logic ar urma podiumul olimpic. Sunt încrezător, pregătit fizic şi psihic și, dacă voi rămâne și sănătos, voi fi cea mai bună variantă a mea pentru visul olimpic„, ne-a mai spus Alexuc.

Credit foto: Facebook Federatia Romana de Lupte

Tot pe aimx.ro poti citi si despre romanul care a trecut de borna 2000 de km in ultramaratonul de la Atena, aici!!!