Alin Alexuc lupta pentru aur la Europenele de la Roma

130

Romania a inceput in forta Campionatul European de lupte, de la Roma. Alin Alexuc (130 kg) s-a calificat in finala primei competitii importante din 2020. Mihai Mihut (63 kg) s-a oprit in semifinalele categoriei sale.

Alin Alexuc, la un pas de aur la Roma

Alin Alexuc a trecut in primul tur la 130 kg de rusul Zurabi Gedekhauri (4-0) si a intrat in careul de asi al categoriei dupa victoria contra azerului Sabah Saleh Shariati (3-2).

Alexuc l-a invins in semifinale pe ucraineanul Mykola Kuchmii (2-1) si va lupta pentru medalia de aur la Europenele de la Roma.

Mihut va disputa finala mica a categoriei sale. Romanul l-a invins in primul tur pe sarbul Perica Dimitrijevic (11-2), dupa care a trecut in sferturile de finala de turcul Rahman Bilici (7-4).

Mihai Mihut a cedat in semifinale in fata rusului Ibragim Labazanov (1-5) si va lupta pentru medalia de bronz.

La categoria 55 kg, Florin Tita a depasit si el optimile de finala, dupa ce l-a invins pe ucraineanul Koriun Sahradian (6-2), insa a fost invins in sferturile de finala de rusul Vitalii Kabaloev (1-3).

Tita va juca in recalificari cu turcul Dogus Ayazci si, in caz de victorie, va lupta pentru medalia de bronz cu georgianul Nugzari Tsurtsumia.

Pe Aimx puteti citi aici si despre evolutia sportivilor romani la Mondialul de Winter Triathlon!

Credit foto: Facebook FR Lupte